Vinicius plače dok sluša saigrača: "Brate, znaš li šta su ti govorili? A vidi gdje si sada"

Previše emocija

Vinicius plače dok sluša saigrača: "Brate, znaš li šta su ti govorili? A vidi gdje si sada"

Edmir Škorić

Vinicius Junior jedan je od najboljih fudbalera na svijetu u ovom trenutku i po mnogima prvi favorit kada je u pitanju izbor za Zlatnu loptu. Brazilac je trenutno s reprezentacijom, sprema se za Copa Americu koja počinje 21. juna, a u međuvremenu je doživio malu emotivnu sekvencu u svlačionici nacionalnog tima.

Brazil je odigrao dva prijateljska meča i pobijedio Meksiko (3:2), pa remizirao sa SAD-om (1:1). Bile su to dobre provjere pred početak kontinentalnog turnira, kojeg su Brazilci osvojili 10 puta.

Danilo, igrač Juventusa, u nedostatku Neymara, Thiaga Silve ili Casemira postao je kapiten Brazila i čini se da je idealna osoba za takvo što. Preuzeo je vodeću ulogu, ne samo na terenu i izvan njega.

Tokom boravka u Rio de Janeiru, podigao je glas u svlačionici i pokazao da je rođeni motivator. Redom je ohrabrivao svoje saigrače. Spomenuo je čak i kuhara Wallacea, rekavši:

"Sanjao je da postane fudbaler i da će nositi ovaj dres. Nije uspio, ali je postao glavni kuhar brazilske reprezentacije. I znate šta, sa suzama u očima popeo se na stolicu kada su mu javili. Bio je uzbuđen".

Oglasi

Danilo je imao posebne riječi za zvijezdu Real Madrida Viniciusa. "Vini... Brate, znaš li šta su ti govorili prije? Govorili su, sjećam se toga, da nećeš igrati za Flamengo i da nisi dovoljno dobar. A sada? Sada igraš za Real Madrid, reprezentaciju, jedan si od najboljih na svijetu. Jesi svjestan toga?".

Nakon tih emotivnih poruka, Vini je zaplakao, dok su ostali igrači Brazila aplaudirali govorniku. Potom je došao red i na Brunu Gimaraesa.

"Bio si frustriran jer nisi ulazio na Svjetskom prvenstvu. Htio si nam pomoći. Brata, sada si glavni igrač u veznom redu. Ti si taj koji vodi našu igru".

Za kraj, Danilo je rekao da "samo rijetki uspiju da obuku ovaj sveti dres". "Da, prijatelji moji, teško je, pritisak je, ali privilegija je nositi ovaj dres. To je rijetkima uspijevalo".

Viniciusu ovo nije bilo prvi put da je plakao. Nedavno se rasplakao na press konferenciji u jednoj od brojnih borbi protiv rasizma.

Oglasi

I dok se čeka početak Copa Americe, Brazilce je šokirao njihov legendarni fudbaler Ronaldinho, koji je rekao da neće pratiti utakmice Brazila.

“To je to ljudi, dosta mi je. Ovo je tužan trenutak za one koji vole brazilski fudbal. Postaje teško pronaći duh za gledanje utakmica. Ovo je možda jedna od najlošijih ekipa zadnjih godina, nema respektabilne čelnike, već za većinu prosječne igrače. Fudbal pratim odmalena, puno prije nego što sam razmišljao o tome da postanem igrač, i nikad nisam vidio tako lošu situaciju kao što je ova", rekao je Dinho i nastavio:

"Nedostatak ljubavi prema dresu, nedostatak odlučnosti i najvažnije od svega: fudbal. Ponavljam, naša izvedba bila je jedna od najgorih stvari koje sam ikada vidio. Kakva šteta. Stoga, tvrdim da neću gledati nijednu utakmicu na Copa Americi, niti slaviti pobjedu".

Ova izjava zaista je sve iznenadila, a pitanje je kako će zvijezde poput Vinicius Juniora, Endricka, Rodryga i drugih podnijeti ovako teške riječi jednog od najboljih fudbalera u historiji brazilske reprezentacije.

Ekipa koju vodi Dorival Junior igraće u grupi sa Kolumbijom, Paragvajom i Kostarikom. Prvi meč na programu je 24. juna kada će u Inglewoodu odmjeriti snage sa Kostarikom.

Top Komentari

vedin
Ova placipicka je najveća pogan koja je ikada igrala fudbal! Nema utakmice da ne provocira protivnicke igrače i publiku, a kada mu vrate onda place i traži da se kazne. FUJ!!!
0 0
user1574859714
Opet lazne suze,krokodilske kod glumca
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi