Stotine dresova Rakowa na zvaničnom oproštaju Kovačevića, ali i jedan koji se posebno isticao

Prešao ovog ljeta u Lisabon

Stotine dresova Rakowa na zvaničnom oproštaju Kovačevića, ali i jedan koji se posebno isticao

Edmir Škorić

Bivši golman Sarajeva Vladan Kovačević danas se i zvanično oprostio od Rakowa, kluba u kojem je branio u posljednje tri sezone.

Vladan Kovačević prošle je sedmice otputovao u Lisabon, uspješno prošao ljekarske preglede i potpisao ugovor sa Sportingom do ljeta 2029.

Nesuđeni golman bh. reprezentacije privremeno se vratio u Poljsku, kako bi odradio oproštaj od Rakowa i njegovih navijača.

Na trgu Wladyslawa Bieganskiego u Czestochowi, na bini izgrađenoj za tu svrhu, golman je privukao stotine navijača i dijelio autograme, fotografije i osmijehe.

Također je imao priliku uzeti mikrofon i uputiti nekoliko riječi prisutnima, od kojih je većina bila odjevena u boje poljskog kluba. Ali među dresovima Rakowa, mogao se uočiti i jedan dres koji je parao oči, a radi se o dresu Sportinga sa CR7 na leđima.

Oglasi

Ronaldo je svojevremeno igrao za Sporting na početku karijere, odakle je otišao u Manchester United i jasno je da ga i danas cijene u Lisabonu, ali je pitanje odakle Poljaku taj dres...

Nakon posebne zahvale Bosancu, Rakow je objavio poruku putem društvenih mreža. “Hvala ti, Vladane".

Kako je Record izvijestio 2. juna, Sporting je platio 4,8 miliona eura za Kovačevića i može uložiti još 1,2 milion eura, ovisno o ciljevima koje treba postići, dovršavajući operaciju koja u konačnici doseže šest miliona eura. Rakowu pripada i 10 posto od narednog transfera.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Interesantno da je Sporting u ugovoru ugradio odštetnu klauzulu od čak 60 miliona eura, svjesni da bi ovog perspektivnog golmana mogli prodati u narednom periodu nekom od evropskih velikana.

Podsjećanja radi, Sarajevo je bivšeg omladinca BiH 2021. godine poljskom Rakowu prodalo za 300.000 eura, ali sigurno je da će dobiti dio kolača od njegovog transfera u Sporting.

Top Komentari

Delegat
Vi iz SS jos placete za njim
0 0
SactownCali
Ovi novinari samo o Srbima I Hrvatima, ljudi se tako osjecaju, a par njih vole zene I sex... pa nam I to postave misle da to raju zanima, kao njih sto zanimaju zene itd, a jos uvjek koriste DeSanku De Sakic...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi