Grahovac približio Borac tituli prvaka

Savladali Slogu u 26. kolu WWin lige

Grahovac približio Borac tituli prvaka

Haris Zilić

Drugi susret 26. kola WWin lige večeras su u Banja Luci na Gradskom stadionu odigrali FK Borac i FK Sloga Meridian iz Doboja, a utakmica je okončana rezultatom 1:0 za ekipu Borca koje se tako još jedan korak približila naslovu prvaka Bosne i Hercegovine.

Prvu pravu priliku na utakmici Borac koristi. U devetoj minuti Balagić je dodao Grahovcu, a kapiten Borca rutinski pogađa mrežu golmana Trake za 1:0.

Sloga je igrala otvoreno i prijete u 17. minuti kada su imali veliku šansu. Redžić je bio sam sa golmanom Borca nakon proigravanja Veselinovića, ali Milošević sjajnom odbranom spašava Borac.

U dvije minute bilježimo odlične prilike pred oba gola. Prvo je Redžić imao šansu za goste, šutirao glavom, ali brani golman Milošević. Minut kasnije slična situacija na drugoj strani, Blagaić šutira glavom, a golman trako fenomenalno brani.

Do kraja prvog poluvremena bez većih uzbuđenja i na odmor se odlazi rezultatom 1:0 za Borac.

U nastavku prva velika prilika je bila za goste u 54. minuti. Popara je šutirao, golman Milošević brani, lopta se odbija na nogu Mrkaiću, koji je sa dva metra pogodio vanjski dio mreže, dosta sreće za Borac.

Oglasi

Borac u drugom poluvremenu prijetu prvi put ozbiljnije u 59. minuti, Vuković je ubacio, Lukić šutirao, ali bez promjene rezultata. Velika šansa za Borac u 62. minuti, ponovo je Lukić šutirao, bio je sam oči u oči sa golmanom gostiju, ali golman Trako je izašao kao pobjednik iz ove situacije.

Dobar pokušaj gostiju u 69. minuti, Milošević ponovo brani, Mrkaić je lijepo šutirao, a dvije minute kasnije na drugoj strani Trako zaustavlja Lukića.

Trako je ponovo bio junak Sloge u 82. minuti kada je zaustavio udarac Vukovića koji je bio u izglednoj poziciji i to je bila posljednja ozibljnija šansa u ovoj utakmici, ostalo je do kraja 1:0.

WWin liga, 26. kolo:

FK Borac - FK Sloga Meridian 1:0 (Grahovac 9')

FK BORAC: Milošević, Čelić, Jurilj, Grahovac, Herera, Vuković, Čavić, Blagaić, Šušić, Nišić, Marčetić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK SLOGA MERIDIAN: Trako, Nikolić, Redžić, Predragović, Veselinović, Popara, Milanović, Kvesić, Grabež, Mrkaić, Varga.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676375799
Hahhaah
4 0
SonPen1946
Rak rana BH fudbala su Banjalucani i Zemunci.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi