Partizan ne može, ali velikan iz sjene napada Crvenu zvezdu: "Titula postaje realnost"
Tim iz Novog Sada ima velike planove za budućnost (Foto: FK Vojvodina)

Voša ide po veliki pehar

Partizan ne može, ali velikan iz sjene napada Crvenu zvezdu: "Titula postaje realnost"

Midhat Šljivak

FK Crvena zvezda već godinama unazad dominira fudbalom u Srbiji. Crveno-bijeli su uvjerljivo osvajali titule sedam godina zaredom, a najveći rival Partizan zbog svih problema koje ima jednostavno ne može da ih prati. Već naredne sezone Zvezda bi mogla dobiti novog izazivača u borbi za titulu, a to je FK Vojvodina.

FK Vojvodina ima velike planove za budućnost. Novo rukovodstvo tima u kojem je i slavni biznismen Milan Mandarić želi s trona u Srbiji skinuti Crvenu zvezdu, a s planom počinju već ovog ljeta.

Prvi čovjek tima iz Novog Sada Dragoljub Zbiljić najavio je svijetlu budućnost fudbalskog kluba i napad na titulu već u narednoj sezoni.

"Pogled u budućnost je jasno vidljiv. Naše sportsko društvo je u velikom usponu. Finansijski, organizaciono i kadrovski stojimo bolje nego ikad", rekao je Zbiljić i dodaje:

"Vjerujemo da FK Vojvodina može osvojiti Superligu. Sklapamo tim, a da li će titula doći ove sezone, sljedeće ili one tamo, nije važno. Ona se već nazire."

"Ono o čemu smo prije dvije godine pričali kao o pustim snovima, polako postaje realnost", saopštio je Zbiljić.

Oglasi

Vojvodina je u Super ligi najbolji rezultat ostvarila u sezoni 2008/2009 kada je bila viceprvak Srbije, ali s 19 bodova zaostatka za tadašnjim šampionom Partizanom.

U nekadašnjoj Jugoslaviji novosadski tim je osvojio dvije titule prvaka. Prva je stigla 1966., a druga 1989. godine.

Od trofeja u Srbiji dva puta su bili osvajači Kupa svoje zemlje, a čak pet puta su poraženi u finalnim utakmicama.

Titula je međutim ono što svi godinama unazad sanjaju pored Crvene zvezde i Partizana. Dominaciju ovih timova jedino je uspio zaustaviti Obilić u sezoni 1997/1998, ali predvođen ljudima kriminalnog miljea koji su završavali dosta toga van terena.

Oglasi

Dugo se već traži neko ko će izaći iz sjene dva beogradska velikana. Vojvodina konačno ima snagu i moć, posebno finansijsku, kako bi ušla u bitku za titulu prvaka i vidjet ćemo hoće li konačno do nje i doći.

Tim s 'Karađorđa' kojeg s klupe predvodi Božidar Bandović već je dobio dva pojačanja za novu sezonu. Stigao je Rumin Mihaii Butean, te Marko Veličković koji je nastupao za Mladost iz Lučana.

Uskoro bi u redove 'Stare dame' moglo stići itekako zvučno ime. Pregovara se s nekadašnjim reprezentativcem Srbije Ivanom Šaponjićem.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

26-godišnjak je kao tinejdžer napustio Partizan i otišao u Benficu, igrao je potom i za Atletico Madrid, a u međuvremenu je nastupao u Belgiji, Slovačkoj i Turskoj.

Njegov dolazak sigurno bi predstavljao veliko pojačanje za Vojvodinu i vidjet ćemo hoće li konačni dogovor biti zaista i postignut.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi