"Prokleta avlija, puna je balija" - Transparent će skupo koštati Vojvodinu!
Sramotan transparent navijača Vojvodine na utakmici u Kragujevcu

Najavljena žestoka kazna

"Prokleta avlija, puna je balija" - Transparent će skupo koštati Vojvodinu!

Midhat Šljivak

Navijači FK Vojvodina mogla bi dobiti žestoku kaznu zbog navijačkih ispada u polufinalu Kupa Srbije protiv Radničkog 1923 u Kragujevcu.

Fudbalski savez Srbije pokrenuo je postupak protiv FK Vojvodina zbog ponašanja navijača na meču protiv Radničkog iz Kragujevca. Oni su istakli transparente s elementima nacionalizma, rasizma i vjerske netrpeljivosti.

U jednom trenutku na tribinama, gdje je bila navijačka grupa Firma, pojavio se transparent na kojem je pisalo: "Prokleta avlija, puna je balija!"

Ovaj transparent bio je upućen prema domaćim navijačima koji su nedavno imali posjetu navijačkoj grupi Manijaci iz Sarajeva. Zbog toga su ih odlučili prozvati i prozvati balijama, što je uvrjedljivo ime za muslimane.

Također, na tribini je bilo još nekoliko spornih zastava, čula su se i uvrjedljiva skandiranja zbog čega Vojvodinu čeka žestoka kazna.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije pokrenula je postupak protiv Vojvodine. Sada se čeka odluka Etičke komisije i srpski mediji tvrde da će kazna biti žestoka.

Oglasi

Vojvodina je u Kragujevcu pobijedila Radnički 1923 kojeg predvodi Feđa Dudić. Pogodak je postigao Seid Korać u prvoj minuti nadoknade.

Novosadski tim će u finalu Kupa Srbije igrati protiv Crvene zvezde koja je savladala Partizan s 2:0.

FSS žestoko kažnjavao klubove

Disciplinska komisija FS Srbije nije imao milosti prema klubovima u proteklim mjesecima. Kazne su bile ogromne.

Nedavno je kažnjeno pet klubova zbog komentarisanja suđenja. Kazne su bile zaista žestoke.

Oglasi

FK Crvena zvezda, FK Partizan, FK Novi Pazar, FK Radnički Niš i FK Radnik kažnjeni su sa po tri miliona dinara, odnosno oko 50.000 KM.

Sada i FK Vojvodina čeka kaznu. Ona će vjerovatno biti mnogo manja, ali postoji mogućnost zabrane dolaska navijača na gostovanja uz novčanu kaznu.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Sve bi trebalo biti jasnije tokom naredne sedmice kada će se o svemu očitovati Disciplinska i etička komisija Fudbalskog saveza Srbije.

Definitivno bi Firma mogla skupo koštati fudbalere Vojvodine. 

Top Komentari

Hanibal
To su simpatizeri dodika i vucica, koji su ponosni na svoje ratne zlocince. Medutim, takve uvrjedljive poruke nisu nimalo bezazlene. Proslost nas uci da se idioti i koljaci cetnici regrutuju na stadionima. Pamet u glavu!
3 0
BosanskaSvedska
@AlphaStrong Mislim da se vidi nas sandzo vojo na slici, ima mini suknju!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi