"Volio bih raditi kao trener u Italiji"

Tvrdi Patrick Vieira

"Volio bih raditi kao trener u Italiji"

E. Ganibegović

Trener New York Cityja Patrick Viera prisustvovao je treningu Napolija i ostao je zadivljen načinom rada Maurizija Sarrija.

Nekadašnji veznjak Juventusa i Intera zasigurno nije stranac u Seriji A, a jučer je proveo cijeli dan prateći trening Napolitanaca.

"Sarri radi na tako sjajan način i zaista uživam gledat Napoli. Imaju odličan kolektiv i igraju kvalitetan nogomet, ali bez dvojbe nešto ima fali kada su bez jednog ili dva ključna igrača", rekao je Vieira za Sky Sport Italia.

"Juventus ima veliko iskustvo o tome kako pobijediti i to uvijek pravi razliku, dok Inter može izgubiti jednog ili dva igrača i opet bi igrali na istoj razini."

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Mislim da bilo koji od ova tri kluba može osvojiti Scudetto ove sezone. Sviđa mi se to što vidim Gattusa na klupi Milana, ali i Simonea Inzaghija u Laziju, budući da ova nova generacija italijanskih stratega može donijeti mnogo entuzijazma i svježih ideja."

"Volio bih raditi kao trener u Italiji, jer ova zemlja ima nevjerovatnu strast za nogometom. Katastrofa je to što Italija neće biti na Svjetskom prvenstvu u Rusiji", dodao je šef New York Cityja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi