Englezi u čudu zbog stadiona na Balkanu koji je sve samo ne običan: "Imaju McDonalds, H&M..."

Englezi u čudu zbog stadiona na Balkanu koji je sve samo ne običan: "Imaju McDonalds, H&M..."

E. Škorić

Iako je nama dobro poznat, jedan od stadiona iz regiona večeras se našao na naslovnici jednog od najčitanijih tabloida na Otoku, The Suna.

Novinar The Suna oduševljeno piše o stadionu u Voždovcu koji ima sve potrebne dozvole za odigravanje utakmica Lige Evrope i Lige prvaka.

"Postoji nekoliko stadiona na kojima možete otići do McDonald'sa i H&M-a na poluvremenu i vratiti se za drugo poluvrijeme, ali na ovom jedinstvenom terenu to ćete veoma jednostavno napraviti", piše The Sun.

Stadion Voždovac stoji na krovu trgovačkog centra i ima kapacitet od 5,175 mjesta. Interesantno je to što u sebi zadrži razne radnje poput McDonald'sa ili H&M-a. The Sun navodi da se tu nalazi i radnja sportske odjeće, pa navijači mogu u bilo kojem trenutku da odu po omiljeni dres.

Stadion u Voždovcu

Stadion Voždovac otvoren je 2013. godine i UEFA mu je odobrila da po potrebi bude domaćin utakmica Lige šampiona i Lige Evrope i jedan je od rijetkih stadiona na svijetu koji se nalaze na krovu neke zgrade.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

"Slično stadionu Tottenhama i Wembleyju, stadion koristi pokretne stepenice kako bi pomogao navijačima da stignu do svojih mjesta. Iz sedmice u sedmicu na stadionu se nalazi beogradski Voždovac, tim koji igra u prvom rangu srbijanskog fudbala", navodi se u tekstu.

Englezima je ovaj stadion interesantan jer su juniori Manchester Cityja upravo na njemu gostovali kod Crvene zvezde.

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
a unas njivurine
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi