Vrsaljko se za 15 miliona eura vraća u Italiju?
Foto: EPA

Nije kliknuo s Atleticom

Vrsaljko se za 15 miliona eura vraća u Italiju?

Hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko, po svemu sudeći, vratit će se u Italiju.

eVrsaljko je od 2016. godine u Atleticu koji ga je za 16 miliona eura doveo iz Sassuola, međutim, kako javlja Corriere dello Sport, od ljeta bi mogao ponovo igrati u Serie a.

Brojne povred, kao i ne baš slavna posudba u Interu, omeli su Vrsaljka da u Atleticovom dresu iskaže svoj puni potencijal i u ovom trenutku bliže je odlasku nego ostanku u crveno-bijelom dijelu Madrida, a sljedeće odredište bi mogao biti - Napoli.

Pomenuti list je objavio kako je sportski direktor Napolija Cristiano Giuntoli označio Vrsaljka kao prvu opciju na poziciji desnog beka za sljedeću sezonu, a alternativa je, zanimljivo, njegov saigrač iz Atletica Santiago Arias.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Špekuliše se kako je trener Diego Simeone spreman da pusti hrvatskog fudbalera ukoliko bi Napoli platio barem 15 miliona eura.

Zadranin je od dolaska u Atletico odigrao ukupno 61 utakmicu za Jorganždije, a pritom je uspio da postigne jedan gol i ubilježi osam asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi