Prvi sudijski zvižduk u Parizu ispisao je historiju Lige prvaka
Warren Zaire-Emery večeras je ispisao historiju najeltinijeg evropskog takmičenja (Foto: EPA)

Warren Zaire-Emery za historiju

Prvi sudijski zvižduk u Parizu ispisao je historiju Lige prvaka

Midhat Šljivak

PSG je u prvom duelu osmine finala Lige prvaka na Parku Prinčeva dočekao minhenski Bayern, a prvim sudijskim zviždukom ispisana je historija najelitnijeg evropskog takmičenja. Razlog je mladi igrač Svetaca Warren Zaire-Emery koji je najmlađi igrač ikad koji je zaigrao od prve minute u jednoj utakmici eliminacione faze Lige prvaka.

PSG je u lošoj formi i kao takvi dočekuju minhenski Bayern u osmini finala Lige prvaka. Trener Parižana Christophe Galtier je zbog brojnih povreda prinuđen kombinovati sastav i pružiti šansu igračima koji inače nisu u prvom planu.

Šansu za igru je večeras od prve minute dobio mladi Warren Zaire-Emery i prvim sudijskim zviždukom je ušao u historiju Lige prvaka. Postao je najmlađi fudbaler koji je ikad zaigrao u nokaut fazi takmičenja.

Ovaj tinejdžer ima 16 godina i 343 dana. Nikada niko nije mlađi počeo jedan meč u nokaut fazi Lige prvaka i u Parizu je večeras ispisana historija Lige prvaka.

Ranije je Zaire-Emery postao najmlađi igrač koji je ikad zaigrao za PSG u Ligue 1 (16 godina i 29 dana), te je najmlađi strijelac u historiji kluba (16 godina, 10 mjeseci i 24 dana).

Najmlađi fudbaler koji je ikada zaigrao u jednoj utakmici Lige prvaka je Youssoufa Moukoko iz Borussije Dortmund koji je u decembru 2020. godine imao 16 godina i 18 dana kada je debitovao za njemačkog velikana u susretu protiv Zenita.

Oglasi

Warren Zaire-Emery sve češće dobija šansu kod Christophera Galtiera. Ove sezone ima odigranih 14 utakmica i postigao je dva pogotka. Trener Parižana ima veliko povjerenje u njega i ostale mlade igrače.

"Ako je neki fudbaler sa 16 ili 17 godina u boljoj formi od ovih starijih, on će igrati", jasan je trener francuskog prvaka.

Zaire-Emery se smatra velikim talentom francuskog fudbala. To jasno pokazuje na terenu i PSG bi lako iz svog kadra mogao dobiti zvijezdu za budućnost.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kladite se na utakmice Lige prvaka u Volacanobet kladionicama. Bogat izbor ponude možete pogledati na OVOM LINKU.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Top Komentari

Adnanos
A disu nasi talenti u PL sa 24 gd
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi