Apotekari se pomirili: Već se zna gdje ide Xabi Alonso, izabrali su i njegovog nasljednika

Promjene na klupi

Apotekari se pomirili: Već se zna gdje ide Xabi Alonso, izabrali su i njegovog nasljednika

A. Čaušević

Ove sezone odlični Bayer Leverkusen već priprema planove za očekivani odlazak trenera Xabija Alonsa na kraju sezone. Istovremeno se nazire i novi klub perspektivnog španskog trenera.

Prošlosedmica objava Jurgena Kloppa da će napustiti Liverpool na kraju sezone dočekana je šokirano u Njemačkoj kao i u Engleskoj, a Alonso je odmah proglašen favoritom za njegovog nasljednika.

Španac je fudbalska ikona na Anfieldu jer je ondje proveo pet godina kao igrač i bio je dio dramatičnog uspjeha Redsa u Ligi prvaka 2005. godine.

Do sada je bio suzdržan davajući komentare te je insistirao da je fokusiran na ostatak sezone na klupi popularnih Apotekara.

Međutim, prema pisanju Bilda, u njemačkom klubu su se već pomirili sa neminovnim.

Oglasi

Njemački list tvrdi da je potencijalna zamjena za 42-godišnjaka već razmatrana, iako je Bayerov plan naizgled ometen kamenom spoticanja.

Bild tvrdi da bi Alonsa kao novi trener Apotekara mogao naslijediti ni manje ni više nego Hansi Flick koji je već neko vrijeme bez posla.

Problem za Bundesligaša predstavlja činjenica da je Flick kandidat i za trenera Barcelone što je samo po sebi ogromna konkurencija.

Alonso je tri godine vodio Real Sociedad B prije nego što se pridružio Leverkusenu u oktobru 2022. godine.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

S ekipom koja je bila pretposljednja doveo ih je do polufinala Europa lige gdje su poraženi od Rome Alonsovog učitelja Josea Mourinha.

Apotekari su i u subotu slavili sigurnu pobjedu u prvenstvu, a sljedeći vikend bi mogao biti ključan pošto igraju derbi protiv Bayerna na svom stadionu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi