Na pomolu veliki preokret - Sastanak u narednim danima, Xavi ostaje trener Barcelone?!
FOTO: EPA

Tvrde novinari Mundo Deportiva

Na pomolu veliki preokret - Sastanak u narednim danima, Xavi ostaje trener Barcelone?!

Esmer Oštraković

Krajem januara sportska javnost širom svijeta ostala je u čudu jer je Xavi Hernandez javno potvrdio da na kraju sezone napušta klupu Barcelone.

Niko se nije nadao onome što će Xavi reći, ali trener Barcelone tada je bio veoma jasan.

"Želim objaviti da 30. juna neću nastaviti biti trener Barcelone. Odlučio sam prije nekoliko dana, ali mislim da je vrijeme. Klub treba promjenu dinamike. Kao katalonist, razmišljanje o klubu, o igračima... Fudbaleri će biti mirniji. Mislim da je to zdravorazumska situacija. Razmišljanje o klubu, više nego o meni.

Potrebna je promjena dinamike. Jako dobro poznajem ovaj klub. Danas me podsjećate na titule i prije sam to morao učiniti. To je promjena dinamike. Odluka koju donosim je vrlo potrebna. Imam osjećaj da će se klub poboljšati mojim odlaskom s mjesta trenera", rekao je Xavi.

Iako je tada rekao da se neće predomisliti, čini se kako se nešto promijenilo.

Oglasi

"Neću se predomisliti. Nadam se da ćemo osvojiti Ligu prvaka, optimist sam...", rekao je tada Xavi.

Kako navodi španski Mundo Deportivo Xavi je spreman promijeniti svoju odluku, te ostati trener Barcelone i naredne sezone.

On će u narednim danima imati novi sastanak sa prvim čovjekom kluba Joanom Laportom, njegovim zamjenikom Rafom Yusteom, te sportskim direktorom kluba Decom.

Odavno je poznato da Laporata i Deco na sve načine pokušavaju da promijene odluku Xavija, te da ga "natjeraju" da ostane na klupi Barcelone, a čini se da su uspjeli u tome.

Ono što bi svakako bila prednost za Barcelonu u slučaju ostanka Xavija jeste to što on najbolje zna šta ovom timu nedostaje kako bi mogao da se nosi sa Real Madridom u Primeri.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Navodno je prva želja čelnika Barcelone Dani Olmo, a ni Xavi nema ništa protiv njegovog dolaska, te je Deco već krenuo u pregovore sa ovim fudbalerom.

Također i povratak na Nou Camp bi mogao biti jedan od razloga koji će "natjerati" Xavija na ostanak u Barceloni.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Xavi gmazu ostani, mole te navijači Reala. Nauči nove riječi kuknjave, trebaće ti ...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi