Younes: Fudbaleri su neuki, sami znamo samo očistiti kopačke

Igrač Napolija vjeruje da se nešto mora promijeniti u sistemu

Younes: Fudbaleri su neuki, sami znamo samo očistiti kopačke

Krilni igrač Napolija Amin Younes je govorio o sebi i svojim kolegama i tom prilikom iznio stav da su "istrenirani da budu neuki". Bio je ovo svojevrsni Younesov napad na čitav "fudbalski sistem".

U proteklom periodu se nekolicina igrača iz vrhunskih evropskih liga našla na meti kritika zbog nepoštivanja mjera izolacije i distanciranja tokom pandemije koronavirusa. Među njima je, recimo, bio i mladi napadač Evertona Moisea Kean.

Younes vjeruje da su fudbaleri "programirani" da se ponašaju na takav način, jer su klubovi i organizacije zainteresovni samo za jedno kada su u pitanju vrhunski igrači - "cijeđenje" njihovog talenta.

"Istrenirani smo da budemo neuki, skoro sve nam se oduzima", rekao je Younes za T-Online, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Sami znamo samo očistiti svoje kopačke. Ne moramo se baviti ni suočavati ni sa čim pored toga... Na primjer, jako malo fudbalera uopšte zna šta je račun za štednju... Da ne pominjem činjenicu da gotovo niko ne zna šta želi raditi nakon završetka fudbalske karijere".

"Ne samo da se igrači ne bi trebali cijediti kao limunovi zbog njihovog talenta, već bi im se trebalo pomoći na svakom nivou: sportskom, ljudskom i finansijskom... Fudbaleri zarađuju puno novca i odsutni su iz realnog svijeta. Postoji puno slučajeva fudbalera koji u potpunosti ostanu bez novca kada okače kopačke o klin... Ne uče nas ničemu", poručio je Younes.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi