Za koju reprezentaciju će zaigrati braća Vintonji?
FOTO: Facebook

Trenutno članovi Crvene Zvezde

Za koju reprezentaciju će zaigrati braća Vintonji?

S. Mlaćo

Sergej Vintonji (17) nekadašnji član Akademije FK Sarajevo odlučio je iz Zvijezde 09 preći u Partizan, no ubrzo je stigao transfer u gradskog rivala Crvenu Zvezdu.

Dodatno iskustvo Sergej skuplja u filijali srbijanskog šampion Grafičaru, a gotovo sigurno je da će u januaru se vratiti u redove mlade selekcije Zvezde.

Vintonji je u Sarajevu nastupao za pionirsku i kadetsku selekciju, te bio najbolji strijelac tima. Dobio je poziv i u kadetsku reprezentaciju BiH, da bi zatim sasvim neočekivano 'nestao' iz planove naše struke.

Sada je na meti juniorske reprezentacije Srbije i biće zanimljivo vidjeti da li će naše komšije 'oteti' nam nogometaša kojem mnogi predviđaju blistavu budućnost.

Za kadetsku reprezentaciju BiH nastupao je u sedam navrata i dva puta se upisao u listu strijelaca, te bio veoma cijenjen dok je istu sa klupe predvodio naš najuspješniji selektor Sakib Malkovičević.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

U Grafičaru je trenutno i njegov stariji brat Aleksa (18), koji je također imao isti put.

Trenutno sa uspjehom nosi dres juniorske selekcije tog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi