Zašto je Bešić tražio da igra protiv Chorley Towna i šta je o njemu rekao trener rezervi?

Bh. veznjak uskoro napušta Everton

Zašto je Bešić tražio da igra protiv Chorley Towna i šta je o njemu rekao trener rezervi?

Muhamed Bešić je samo dvije sedmice nakon završetka Svjetskog prvenstva 2014. (i svoje "borbe" sa Lionelom Messijem) napravio transfer karijere i potpisao za Everton.

Tadašnji trener Karamela Roberto Mertinez je bio oduševljen bh. veznjakom, Everton je za Bešića Ferencvarošu isplatio blizu pet miliona eura i činilo se da je borbenom veznjaku suđeno da postane miljenik Goodison Parka.

Međutim, Bešićeva karijera u Premiershipu nije išla po planu. Iako je 2016. dobio novi ugovor, Bešić je već neko vrijeme "otpisan" u Evertonu.

Proteklu sezonu i pol je proveo u Middlesbroughu na posudbi i pokazao da itekako može biti pojačanje za svaku ekipu iz Championshipa, ali vjerovatno i dobra i jeftina akvizicija u veznom redu za pojedine engleske premierligaše.

Da nema budućnost u Silvinom Evertonu i da bi uskoro mogao postati novo pojačanje nekog tima iz prva dva ranga engleskog fudbala govori i činjenica da se Bešić jučer pojavio u rezervnom timu Evertona.

Naime, Bešić je jučer istrčao na Victory Park gdje je engleski petoligaš Chorley Town odigrao prijateljski susret (0:2) protiv U23 ekipa Evertona.

Zanimljivo je međutim da je sam Bešić, baš kao i 24-godišnji Pennington, tražio da odigra 60 minuta protiv Chroley Towna, što je otkrio trener rezervi Karamela David Unsworth.

"Obojica seniora su tražila da igraju večeras i to se mora reći jer to pokazuje njihov sjajan stav i karakter... Oni možda neće biti sa nama na početku nove sezone, ali oni su sjajni, pošteni i iskreni momci koji žele igrati za Everton. Pokazali su sjajan karakter", istakao je Unsworth.

Bešić je, naime, smatrao da mu je zbog nedostatka minutaže tokom predsezone, najmanje 60 minuta protiv Chorleyja neophodno, a Unsworth je rado ispunio njegov zahtjev.

Inače, i Unsworth je potvrdio da Muhamed Bešić vrlo vjerovatno neće biti u Evertonu naredne sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ako pogledate, Morgan Feeney, Matthew Pennington, Muhamed Bešić, te vjerovatno Fraser Hornby i Antony Evans neće biti tu", izjavio je trener U23 ekipe Evertona.

Podsjetimo, u posljednje vrijeme se špekuliše da bi budućnost Muhameda Bešića mogla biti u Fulhamu koji će se sljedeće sezone, ponovo, takmičiti u Championshipu.

Top Komentari

bosq23
Championship je dobar za njega. Realno ja ga ne vidim u nekom premierligasu, pogotovo ne u prvoj postavi. Championship ili Belgija/Turska i sl.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi