Zašto Smallingu ide dobro u Italiji dobrim dijelom je zaslužan Džeko

Ljetos stigao u Romu

Zašto Smallingu ide dobro u Italiji dobrim dijelom je zaslužan Džeko

A. Čaušević

Chris Smalling je ovog ljeta stigao u Romu, a fudbaleru koji je stiže iz Premiershipa se nikad nije lako adaptirati na Seriju A koja je potpuno drugačija liga po mnogim segmentima.

Sa Ostrva na Apenine 2015. godine je stigao i Edin Džeko. Prva sezona u Rimu mu je bila poteška, da bi u narednim pokazao svoj kvalitet. U međuvremenu bio je i prvi strijelac Serije A.

Smalling se za sada odlično snalazi, a velike zasluge za to snosi i Džeko. Engleske štoper za popularnog Dijamanta ima samo riječi hvale, iako su svojevremeno bili protivnici na terenu.

"Igrali smo jedan protiv drugog više puta, on je bio važan igrač za City. Treniramo jedan protiv drugog svaki dan što je pozitivno za obojicu jer napredujemo trenirajući zajedno", rekao je Smalling te otkrio kako mu bh. napadač stalno pomaže da razbije jezičku barijeru.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Pomogao mi je na početku jer govori engleski i pomaže mi s italijanskim jer ga priča malo sporije", dodao je ovaj 29-godišnjak.

Smalling je na Olimpico stigao na jednogodišnju posudbu s pravom otkupa. U dosadašnjih 10 utakmica se pokazao kao pojačanje i u Rimskom klubu već razmišlju da ga permanentno zadrže u timu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi