"Zbunjen sam; Džeko je junak ere poslije Tottija"

Valter Sabatini razočaran Pastoreom, oduševljen našim asom

"Zbunjen sam; Džeko je junak ere poslije Tottija"

Kada neko napusti neku funkciju, a bio je bitan, normalno je da će kroz koju godinu biti interesantan medijima. Valter Sabatini bio je sportski direktor Rome koji je doveo Edina Džeku u vučju jazbinu, među Romaniste. Godinu poslije zamijenio ga je Monchi, koji je imao i dobrih i loših poteza.

U razgovoru za jedan italijanski medij Sabatini je komentirao Romine akvizicije. Iako je danas tehnički direktor Sampdorije, pričao je o Bluchericiatima, ali posebno o Giallorosima odakle nosi lijepe uspomene.

"Pastore? Njegova izvedba me jako zbunjuje. Imao sam sreće da ga vidim kako dominira na terenu. Vidio sam stadione na kojima su su se ljudi ustajali za njega i kao kada mu je aplaudirao stadion u Firenci.

Žao mi je što ga vidim kako sada igra. Rekao sam mu tako, mora da se upusti u svoj argentinski ponos da se vrati na svoj nivo. Da bi igrao onako kako zna, on mora nešto da uradi sam, niko mu ne može pomoći.

Nije konj za trke, on je ofanzivni fantom, on je vrhunski plejmejker, ima izuzetan radijus kretanja, ali uvijek mora da bude blizu lopte“.

Dotakao se Sabatini Rome, Džeke, Zaniola...

"Sa Zaniolom nisam imao ništa, ni kada ga je Inter uzeo, ni kad je stigao u Rim, za taj posao su bili zaduženi Ausilio, a onda Monchi".

Potražite više informacija na temu Serie A:

"S Džekom sam imao osećaj da je Rim dobio novog heroja poslije Tottija. Ekipa kao što je Roma bez heroja je primorana da se bori. Igračeva plata i cijena obeštećenja bili su teški tada za Romu, ali na kraju smo zaključili dogovor na obostrano zadovoljstvo”.

"Roma može proći u četvrtfinale Lige šampiona i nadam se da će izboriti prolaz nad Portom. Ekipa je zdrava, ali je i sreća relevantna komponenta."

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi