Muk na Grbavici: Željezničar u posljednjoj sekundi ostao bez pobjede!

Široki se spasio

Muk na Grbavici: Željezničar u posljednjoj sekundi ostao bez pobjede!

E. Škorić

U jednom od derbija trećeg kola Premijer lige BiH fudbaleri Željezničara remizirali su sa Širokim Brijegom (1:1).

Željezničar je je jako dobro otvorio novu sezonu. Iako je u prvom kolu odigrao tek neriješeno s Leotarom na svom stadionu, uslijedila je pobjeda u Mostaru nad Zrinjskim, a večeras hladan tuš. Plavi su vodili s 1:0 i primili gol u 95. minuti za 1:1.

Utakmice Željezničara i Širokog u prošlosti su znale biti jako neizvjesne i zanimljive, a takva je bila i večerašnja.

Bez nekih konkretnih šansi u prvih 15 minuta igre, a tek u 16. minuti Santos je lukavim pokušajem umalo iznenadio Tomića, koji se sjajno snašao i odbranio. Potom je Gasal probao udarcem s 20 metara, ali je bio neprecizan.

Trenutak odluke u prvom dijelu dogodio se pet minuta prije nego li će igrači krenuti na pauzu. Počelo je fenomenalnim driblingom Gasala, još boljim ubačajem Štilića s desne strane i majstorskim golom Santosa. Brazilac koji je ovog ljeta došao iz Rudar Prijedora tako je u trećem meču stigao do prvijenca za Željezničar.

Do odlaska na odmor Plavi su imali još jednu priliku, ali je iskusni Štilić iz dobre pozicije slabo izveo slobodni udarac i lopta je otišla preko gola. Na otvaranju drugog dijela dalekometni pokušaj Mekića, ali slabo je to bilo da se zatrese ponovo mreža Širokobriježana.

Oglasi

U 55. minuti ponovo Mekić, ovaj put iz puno bolje pozicije slabo puca, ostaje 1:0. Veliku šansu domaći su imali u 69. minuti, kada je Hodžić šutirao glavom s pet metara, ali Tomić vrhunski interveniše.

Muftić na drugoj strani brani pokušaj Bagarića. U 78. minuti velika šansa za Štilića, ali ne uspijeva da iskoristi praktično jedan na jedan situaciju, pa šutira pored gola.

U preostalom dijelu utakmice Široki je krenuo na sve ili ništa, da bi tek u 95. minuti Vukoja postigao sjajan gol za 1:1 i hladan tuš na Grbavici.

Željezničar će u 4. kolu gostovati u Mostaru ekipi Veleža, koju zanimljivo vodi bivši trener Plavih Amar Osim, a nakonm toga slijedi niz teških mečeva jer će sastav Edisa Mulalića odmjeriti snage redom sa Tuzla Cityjem, Borcem i Sarajevom.

Željezničar - Široki 1:1 (Santos 40/ Vukoja 95)

FK Željezničar: Muftić, Malić, Kosorić, Cocalić, Mekić, Gasal, Štilić, Hodžić, Santos, Beganović, Galić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK Široki Brijeg: Tomić, Barišić, Valinčić, Mašić, Vukoja, Kpan, Lukić, Pejić, Ćavar, Kuprešak, De Oliveira.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NorthSide
4000 simpatizera manjeg sarajevskog kluba je uživalo u mesarsko-krkanskom spektaklu. Na kraju rezultat realan
16 23
hzsg
Cestitam, najrealniji rezultat....! Dobara nogometna predstava pred 4.000 domacih navijaca. Jos jednom cestitam.
20 20

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi