Željezničar ponovo bez postignutog gola, Tuzla City odnio bod sa Grbavice

Bez pobjednika na Grbavici

Željezničar ponovo bez postignutog gola, Tuzla City odnio bod sa Grbavice

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Željezničar i Tuzla City remizirali su na Grbavici (0:0) u 23. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Otvoreno se igralo na Grbavici u ovom meču, bilo je dobrih šansi, ali su mreže na kraju mirovale.

Željezničar propušta prvu šansu na ovom meču. Štilić iz slobodnjaka šutira pravo u Muminovića, a zatim gosti prijete preko Mišića. Njegov udarac odlazi tik pored stative.

Nakon pet-šest mirnih minuta na Grbavici potom oba tima u 60-ak sekundi stvaraju dvije fenomenalne šanse.

Prvo je Muminović na nevjerovatan način skinuo šut Ikića sa nekoliko metara, a zatim je kod Tuzle Badji iz odlične pozicije prebacio gol Željezničara.

Na novu šansu čekalo se do 23. minute. Luka Juričić pokušava iz okreta sa vrha kaznenog prostora, Muminović je siguran.

Oglasi

Potom je opao tempo igre na Grbavici. Bilo je određenih pokušaja, ali opasnosti po oba golmana nije i na odmor se otišlo bez golova (0:0).

Štilić propušta prvu šansu u nastavku meča. Iz dobre pozicije je u 51. minuti pokušao lobovati Muminovića, ali nije uspio.

Igralo se sa obje strane dosta borbeno u narednim minutama. Nije međutim bili pravih šansi koje bi donijele golove, pa nismo previše opasnosti vidjeli pred oba gola.

Tek u 69. minuti rezervista Ermin Zec je u šansi, ali Muminović dobro brani njegov udarac.

Domaći su u dva navrata u tim minutama tražili penale. Protestvovali su, ali sudija Njegomirović je samo odmahnuo rukom. Dva puta je Zec pogađao mrežu po ulasku, oba gola su poništena zbog ofsajda, pa domaći nisu imali ni sreće, ali su konstantno napadali.

Oglasi

Pokušavali su domaći na sve načine dođu do pogotka. Međutim, nisu uspjeli, šanse su promašili i nakon četiri utakmice u nastavku sezone i dalje su bez postignutog pogotka. 

Domaći su do kraja ostali sa igračem manje, a isključen je Ikić u petoj minuti nadoknade, a zatim su i gosti ostali bez Crnkića koji je dobio dva kartona za nekoliko sekundi.

Premijer liga BiH, 23. kolo:

Željezničar - Tuzla City 0:0

Željezničar: Fejzić, Stevanović, Miletić, Ikić, Milićević, Čeliković, Alispahić, Ramović, Štilić, Mujezinović, Juričić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tuzla City: Muminović, Nukić, Lučić, Morris, Barišić, Karjašević, Brkić, Doffo, Džafić, Mišić, Badji.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BordoBijeli
-11 brrrrrrr.Mozete li nekoga dobiti kone?6 utakmica 4 poraza 2 nerjesena(i to kuci) 4 utakmice 0 golova.Sampionski Zeljeznicar!
16 13
kurjak
Do sada sam mislio, a večeras me ubijedio da nema većeg seljančeta u PL od Nermina Crnkića,koji glupan.
15 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi