Zeljković o Ahmedhodžiću: Bolje da se nije desilo

Na press konferenciji

Zeljković o Ahmedhodžiću: Bolje da se nije desilo

Edmir Škorić

Prvi čovjek NFSBiH, Vico Zeljković, održao je danas press konferenciju na kojoj je govorio o gorućim temama vezanim za reprezentaciju BiH i za nogomet u BiH općenito.

Zeljković je na današnjoj presici potvrdio da će od početka sezone 2024/25 u Premijer ligi BiH biti korištena VAR tehnologija.

Jedna od tema bio je i "slučaj Anel Ahmedhodžić". Stoper Sheffield Uniteda nije došao na okupljanje igrača pred mečeve protiv Lihtenštajna i Islanda, zbog čega ga je NFSBiH suspendovao.

"Što se tiče Anela, bolje da se ta situacija nije desila. Da objasnimo, uloga selektora je jasna, slektor je taj koji pravi spisak igrača i određuje koga će pozvati. Tu je bilo polemika uvijek, nabacivalo se pritiska na mene da ja vršim neki uticaj, a evo nema ni Snaičanina i Danilovića, dakle mi poštujemo odluke selektora", rekao je Zeljković, te je dodao:

"Na prijedlog selektora pokrenut je postupak koji je pokrenut, Anel još nije kažnjen, tražit ćemo izjave samog igrača i vidjet ćemo šta će se dešavati. Ne bih davao slobodu da ulazim u te stvari, ali iskoristio sam priliku da podvučemo crtu. Jasno treba da se zna da je selektor taj koji odlučuje a ne neko drugi, selektori su odgovorni za rezultate".

Oglasi

Zeljković je iskoristio priliku da poželi reprezentaciji BiH sreću u duelima protiv Lihtenštajna večeras i Islanda u gostima u ponedjeljak navečer.

Što se tiče Ahmedhodžića, kako je NFSBiH ranije objavio, suspendovan je na zahtjev selektora Mehe Kodre i direktora reprezentacije Zvjezdana Misimovića.

Kasnije se igrač oglasio na društvenim mrežama sa porukom: "Ne vjerujte svemu što pročitate".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Svi znaju šta osjećam prema Bosni i Hercegovini, svi vide svaki put da dam sve od sebe na terenu. Ne vjerujte svemu što pročitate. Kako god, mislim da većina nas zna probleme oko nacionalnog tima. Želim svojim saigračima iz Bosne i Hercegovine sreću pred sljedeće utakmice", napisao je Anel Ahmedhodžić.

Top Komentari

Eno30
Nama je svak drugi kriv za loše rezultate, a ni Vico ni Misimovic itd ne mogu da trče za njih i da se bore svi krivim druge i tražimo u drugima krivca, a najveći krivci su igrači jednu utakmicu odigraju kako treba odmah svi dizemo ih u nebesa onda naredne utakmice veću se po trener kao krepala mačka mi onda po treneru opletemo po Vici i ostalima oni su kao krivi za igru naših balerina
2 0
Ss.ba
Edin Dzeko
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi