Željo skinuo "prokletstvo Pecare"
Detalj s današnjeg susreta na Pecari

Premijer liga BiH - 17. kolo

Željo skinuo "prokletstvo Pecare"

Željezničar u proteklih deset utakmica na Pecari u Premijer ligi nije nikada pobijedio Široki, već je pretrpio isto toliko poraza. Međutim, plavi su danas sve naplatili, slavivši sa 2:0.

Derbi susret ovog kola na Pecari je u prvih 45 minuta protekao u otvorenoj igri na obje strane, ali bez golova. Gosti su, nakon deset uzastopnih poraza na Pecari, željeli prekinuti crni niz, pa su u nekoliko navrata opasno zaprijetili golu na kojem je stajao Bandović.Najbolju priliku plavi sa Grbavice su imali u 16. minuti kada Mešanović šutira zamalo pored gola. Široki je uzvratio pred kraj prvog dijela, kada je Karoglan ubacio za Mišića, ali golman gostiju Šehić pravovremenom intervencijom spašava svoj gol.

Željezničar je poveo u petoj minuti nastavka kada Kerla je pogađa gol Bandovića, nakon što je golman Širokog odbio loptu. Gosti su u nastavku izgledali mnogo bolje na terenu, pa su samo pet minuta kasnije imali priliku da povećaju prednost. Bešlija je odlično probio po strani, te pokušao uposliti usamljenog Mešanovića, ali na loptu u posljednji čas stiže Ćorić i uspijeva otkloniti opasnost.

Domaći su pred kraj susreta krenuli ofanzivno ka golu Šehića, ali do izjednačujućeg gola ipak nisu uspjeli doći, naprotiv. U jeku napada Širokog, sijevnula je kontra Želje. Bešlija je probio po desnoj strani i uposlio Popovića, koji pogađa za 2:0. Osim Bešlije, Mešanovića i Popovića, svakako vrijedi izdvojiti nastup sjajnog Željnog golmana Šehića, koji s pravom može ponijeti epitet igrača utakmice.

Zrinjski nakon poraza u prošlom kolu na svom terenu od Zvijezde, nije smio ni pomišljati da ponovi isto i u današnjem susretu sa Travnikom. Plemići u uvodnom dijelu meča nisu opasnije priprijetili golu Adisa Nurkovića, a onda su u samo deset minuta postigli dva gola.

Mario Ivanković načeo je mrežu gostiju u 24. minuti nakon lijepo izvedenog slobodnog udarca. Plemići su uduplali prednost deset minuta kasnije, kada je lopta pogodila u ruku jednog igrača Travnika, nakon čega je sudija pokazao na bijelu tačku. Siguran izvođač bio je ponovo Ivanković, pa su domaći na odmor otišli sa velikom prednošću od dva gola, a do kraja susreta Veziri nisu imali snage napraviti preokret, pa je ostao rezultat iz prvog dijela, 2:0.

Olimpik, koji je na Koševu dočekao Velež, poveo je protiv Rođenih već u desetoj minuti igre. Nakon jedne naizgled bezazlene akcije lopta je došla do Alimanovića, koji neometan sa sedam, osam metara dovodi Vukove u prednost. Velež je danas na Koševu djelovao prilično bezidejno u napadu, što u dosadašnjem dijelu sezone svakako nije bio slučaj sa mostarskom ekipom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.