Zidane će ovih dana biti na velikom iskušenju

Samo jedan čovjek može da ga dovede

Zidane će ovih dana biti na velikom iskušenju

Francuski trener Zinedine Zidane jučer je na vanrednoj press konferenciji saopštio da nakon dvije i pol godine napušta klupu Real Madrida.

Njegova odluka šokirala je svjetsku sportsku javnost, ali je otvorila priliku brojnim evropskim velikanima da krenu u napad. Naravno, problem u ovom trenutku za sve koji ga žele dovesti predstavlja činjenica da je on jučer rekao da u ovom trenutku sigurno neće preuzeti neki drugi klub.

"Neću sada preuzeti neki drugi tim. Ne tražim novi tim. Nisam se umorio od trenerskog posla. Sigurno ne nakon samo tri godine. Ali mislim da je za mene pravi trenutak za promjenu. Nije to sve tako jednostavno", rekao je jučer Zidane.

Ipak, kao što to obično i biva, brojnim milionerima koji su vlasnici evropskih velikana te riječi neće predstavljati ništa posebno i krenut će u ofanzivu. Kako prenosi britanski tabloid The Sun, vlasnik Chelseaja Roman Abramovič stopirao je pregovore sa Maurizijem Sarrijem jer se otvorila prilika da dovede Zizua. Pomenuti izvor prenosi kako su Plavci svjesni da će potražnja za Zizuom biti ogromna i da su zbog toga spremni da ponude gotovo sve što on bude tražio.

Ipak, ako ipak Francuz ostane pri svojoj odluci da neće preuzimati nijedan klub ovog ljeta, Chelsea će krenuti po Laurenta Blanca umjesto Sarrija od kojeg su navodno potpuno ohladili.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, trenutni trener Chelseaja Antonio Conte povezuje se upravo sa klupom Real Madrida nakon što je Zidane podnio ostavku. Uz njega tu je i Sarri, ali nešto bolje od njih kotiraju Arsene Wenger, Guti i Mauricio Pochettino.

Svemu dodajmo da engleski mediji prenose kako bi Abramovič uskoro mogao da proda Chelsea, a ako do toga dođe Zidane bi vjerovatno bio lijepo poklonj navijačima za kraj. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi