Jecaji i suze  na najemotivnijoj press konferenciji ikada

Teški momenti za sve Ukrajince

Jecaji i suze na najemotivnijoj press konferenciji ikada

E. Škorić

Ukrajinski nogometaš Oleksandr Zinčenko i dalje teško podnosi ono što se dešava mjesecima već njegovoj zemlji.

Od 24. februara traje ruska invazija na Ukrajinu i rat koji je pogodio ovu zemlju teško je pao Zinčenku, koji se sprema za gostovanje Ukrajine Škotskoj na Hampden Parku, ali je na press konferenciji uoči duela baraža koji se igra večeras jecao dok je pričao.

Nogometaš Manchester Cityja bio je prepun emocija, te je kazao da je želja da se ode na Svjetsko prvenstvo u Katar. Ukrajinci bi pobjedom nad Škotskom izborili finale protiv Walesa u kojem bi imali priliku da izbore nastup na Mundijalu.

To bi svakako bila velika stvar za cijelu Ukrajinu koja mjesecima trpi napade ruske vojske.

"Svaki Ukrajinac ima san - zaustaviti rat", kaže Zinchenko dok pokušava zaustaviti suze na konferenciji za novinare posvećenoj polufinalnoj utakmici doigravanja Svjetskog prvenstva protiv.

"Razgovarao sam s ljudima iz cijelog svijeta, iz različitih zemalja, a također i s nekim ukrajinskim klincima, koji jednostavno ne razumiju šta se događa u Ukrajini. Oni samo žele da se rat zaustavi. Kada je nogomet u pitanju, ukrajinska reprezentacija ima svoj san: želimo ići na Svjetsko prvenstvo.Želimo pružiti nevjerojatne emocije ukrajinskom narodu jer Ukrajinci to jako zaslužuju u ovom trenutku", u suzama je govorio Zinčenko.

"Prilično sam siguran da će nas gledati svi Ukrajinci, mi ćemo 100 posto osjetiti tu podršku. Moramo puno govoriti, ali moramo da učinimo to i na terenu. Pokušat ćemo ih učiniti sretnima i ponosnima", dodao je.

On se zahvalio Škotskoj jer je pružila Ukrajini nevjerovatnu pomoć.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

“Ranije sam razgovarao s nekim igračima i trenerskim stožerom i oni su izrazili svoje osjećaje prema Ukrajini, na čemu smo im jako zahvalni. Naše raspolpženje opisao bih kao borbeno jer razumijemo šđta se događa u Ukrajini. Motivacija nam ne nedostaje, moramo da pobijedimo".

"Mnoge zemlje možda ne shvaćaju da je danas Ukrajina, a sutra možete biti vi. Zato moramo biti ujedinjeni i svi zajedno pobijediti ovu rusku agresiju, ovo zlo", zaključio je u svom izlaganju 25-godišnji ukrajinski reprezentativac.

Top Komentari

Goran86
Jeli ovo onaj sto je rekao da bi isao u rat...samo da nema zene i dete...
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije