Novi Bosanac u Seriji A - Smajlović zvanično predstavljen!

Potpisao za Lecce

Novi Bosanac u Seriji A - Smajlović zvanično predstavljen! · Zvanično

Midhat Šljivak

Mladi defanzivac Zinedin Smajlović (19) predstavljen je danas kao novi igrač italijanskog Leccea u čije redove dolazi iz švedske ekipe Taby.

Bosanac sa švedskim pasošem Zinedin Smajlović novi je igrač italijanskog Leccea. On je s članom Serije A potpisao trogodišnji ugovor i danas je zavanično predstavljen kao novi igrač tima.

Smajlović je istakao veliko zadovoljstvo što će igrati u Italiji i da je ispunio san dolaskom u jednu od najjačih liga svijeta.

"Fantastičan je osjećaj igrati u Italiji. Često sam gledao Seriju A na TV-u, a sada sam došao u realan svijet", istakao je 19-godišnji defanzivac i dodaje:

"San mi se ispunio jer sam došao u sjajnu ligu i jako dobar tim. Sviđa mi se način igra kojeg forsira trener D'Aversa. Pažljivo ću slušati šta mi govori", poruka je mladog defanzivca.

Oglasi

Zinedin Smajlović je rođen u Švedskoj 20. decembra 2003. godine. Vezan je itekako za Bosnu i Hercegovinu i izrazio je spremnost da obuče dres nacionalnog tima.

Sportski direktor Leccea Stefano Trinnchera zadovoljan je njegovim angažmanom.

"Isticao se kvalitetom dok je igrao u Švedskoj. Veoma je interesantan fudbaler i pažljivo smo ga pratili. Vidjeli smo veliki potencijal. Ima sve karakteristike da uspije ovdje", istakao je on.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Smajlović će strpljivo čekati svoju šansu za igru u Seriji A gdje je Lecce prošle sezone završio na 16. mjestu.

Top Komentari

HarisADP
Jbt ovi naši jedino u švedskoj uapjevaju
1 0
user1596891057
Damo naprijed,dobra je to ekipa a ti se ìskaži i pokaži da te gledamo u BiH dresu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi