Projekat od preko 600 miliona eura u rukama Zinedinea Zidanea
Legendarni Francuz je već dvije godine van trenerskog posla i uživa u odmoru sa suprugom (Foto: EPA)

Vraća se trenerskom poslu

Projekat od preko 600 miliona eura u rukama Zinedinea Zidanea

Midhat Šljivak

Zinedine Zidane (50) odlučio se vratiti trenerskom poslu i legendarnog Francuza ćemo od ljeta vjerovatno gledati na klupi nekog od evropskih velikana. Za njega postoji veliki interes, a španski list 'Sport' piše kako bi Zizou mogao sjesti na klupu londonskog Chelseaja.

Zinedine Zidane nalazi se na pauzi od trenerskog posla. Nakon što je napustio Real Madrid u maju 2021. godine, odlučio se odmoriti i posvetiti drugim stvarima.

Sada je spreman da se vrati trenerskom poslu. To je nedavno potvrdio francuskim medijima i zatražio je malo strpljenja.

"Uskoro se vraćam. Sačekajte, samo malo strpljenja. Uskoro, uskoro. Nisam daleko od novog trenerskog posla", rekao je Zidane.

50-godišnji stručnjak karijeru bi mogao nastaviti u Chelseaju. Plavci nikako nisu zadovoljni onim što radi Graham Potter i spremni su da ga zamijene već na kraju ove sezone.

Oglasi

Zidane je, tvrdi Sport, kandidat broj jedan za novog menadžera velikana sa Stamford Bridgea. Pored njega Plavci će razgovarati s nekadašnjim španskim selektorom Luisom Enriqueom te Robertom De Zerbijem.

Francuz se ranije povezivao s PSG-om i Juventusom. On je zainteresovan za preuzimanje i ovih ekipa, a ako bi to bio Chelsea, sačekao bi ga veliki projekat u kojeg je novi vlasnik Todd Boehly već uložio više od 600 miliona eura.

Toliko su Plavci u nepunih godinu dana uložili u pojačanja. Sigurno bi i Zidane imao svojih zahtjeva, ali vlasnik Chelseaja spreman je za sve što mu menadžeri traže. To je i pokazao prethodnih mjeseci.

Zidane je u trenerskoj karijeri radio samo u Real Madridu. U prvom mandatu na klupi španskog velikana je proveo godinu i po, vratio se ponovo u klub u martu 2019. i ostao je nešto više od dvije godine.

Od madridskog giganta oprostio se prošle godine, a s Realom je Zizou osvojio 11 trofeja od čega tri Lige prvaka, te po dva trofeja La Lige, Superkupa Španije i Evrope te FIFA klupskog prvenstva.

U proteklom periodu ciljao je mjesto selektora reprezentacije Francuske. Ipak, Fudbalski savez je odlučio ostaviti Didiera Deschampsa na ovom mjestu i Zidane se potom odlučio okrenuti drugim ponudama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea je trenutno na 10. mjestu tabele Premiershipa. Klub gotovo izvjesno neće igrati Evropu naredne sezone i to je svakako veliki udarac za Plavce.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi