Chelsea mijenja menadžera uz još jednu nevjerovatnu odluku
Italijanski stručnjak Roberto De Zerbi sjajnim radom u Brightonu je privukao ogromnu pažnju na sebe (Foto: EPA)

Ponovo kucaju na vrata Brightona

Chelsea mijenja menadžera uz još jednu nevjerovatnu odluku

Midhat Šljivak

Londonski Chelsea igra katastrofalnu sezonu u kojoj je novo rukovodstvo kluba odlučilo da smijeni Thomasa Tuchela i na njegovo mjesto postavi Grahama Pottera. Međutim, ni ovaj stručnjak nije donio ništa novo na Stamford Bridge i uveliko se priča o njegovom dolasku. Bizarnost je što bi Chelsea rado na klupi vidio ponovo čovjeka koji vodi Brighton, a to je Italijan Roberto De Zerbi.

Chelsea igra zaista katastrofalno ove sezone. Nije pomogao ni dolazak Grahama Pottera na klupu umjesto Thomasa Tuchela, pa se već spominje da bi 47-godišnjak mogao dobiti otkaz.

Potter na klupi Plavaca ima učinak od devet pobjeda, 10 poraza i sedam neriješenih utakmica. Skroman je to učinak za Chelsea i neće biti nikakvo iznenađenje ako ovaj stručnjak postane bivši na kraju sezone.

Njegova zamjena mogao bi ponovo biti menadžer Brightona. Nakon što su im uzeli Pottera, Plavci sada ozbiljno razmišljaju o angažovanju italijanskog stručnjaka Roberta De Zerbija.

Ovaj 43-godišnjak iza sebe ima jako lijepu trenersku karijeru. Zamijenio je upravo Pottera na klupi Brightona u septembru prošle godine i zaista na odličan način vodi ovaj klub.

Oglasi

To je privuklu pažnju čelnika Chelseaja. Neće biti iznenađenje ako ponovo Todd Boehly pokuca na vrata Brightona i ako dovede De Zerbija na klupu svog posrnulog tima.

De Zerbi se pored Chelseaja povezuje i s Juventusom. Navodno ga torinski tim želi angažovati umjesto Massimiliana Allegrija i bit će interesantno vidjeti hoće li 43-godišnji Italijan napustiti Brighton.

Roberto De Zerbi je prije dolaska u Brighton radio kao trener ukrajinskog Shakhtara iz Donetska, a ranije je fenomenalne rezultate pravio s ekipom Sassuola.

Njegov ofanzivni pristup fudbalu privukao je mnoge, a ranije je još vodio Benevento, Palermo i Foggiju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea je trenutno na 10. mjestu tabele Premiershipa. Klub gotovo izvjesno neće igrati Evropu naredne sezone i to je svakako veliki udarac za Plavce.

Vlasnik Todd Boehly je uložio više od pola milijarde eura u pojačanja. Za sada se ništa nije isplatilo i velikan sa Stamford Bridgea je u ogromnom problemu i kao da u ovom klubu odjednom niko ne zna šta da se radi.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

papagaj
Vratite Tuhela majmuni
2 0
Adrian
Koji cirkus od kluba.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi