Zlako Dalić iznenadio sve spiskom za mečeve protiv Velsa i Tunisa

Dvije promjene u timu

Zlako Dalić iznenadio sve spiskom za mečeve protiv Velsa i Tunisa

E. Čaušević

Selektor Hrvatske, Zlatko Dalić, saopštio je danas spisak igrača za utakmice protiv Velsa i Tunisa.

Hrvatska 8. juna u Osijeku igra utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv selekcije Velsa, dok tri dana kasnije viceprvake svijeta očekuje prijateljska utakmica protiv Tunisa koja će se igrati u Varaždinu.

Dalić je danas saopštio spisak fudbalera na koje će računati u naredne dvije utakmice, te je uspio iznenaditi javnost u Hrvatskoj. Prije svega iznenađeni su pozivima koje su dobili Filip Benković i Dario Melnjak.

"Obilazili smo igrače tri mjeseca i analizirali. Što se tiče Melnjaka on je jedini igrač koji je ovih pola godine bio standardan. Želimo ga vidjeti na sceni. Benković se oporavio i mislim da nam može pomoći. Skautirali smo sve igrače i mislim da nismo pogriješili", rekao je Dalić.

Golmani: L. Kalinić, Livaković, Sluga.

Odbrana: Vida, Jedvaj, Barišić, Lovren, Ćaleta-Car, Benković, Barišić, Melnjak, Bartolec.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Vezni red: Modrić, Rakitić, Badelj, Brozović, Kovačić, Rog, Pašalić, Bradarić.

Napad: Kramarić, Rebić, Brekalo, Petković, Vlašić, Perišić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi