Zlatan Ibrahimović na korak od povratka u Milan

Ne može bez Rossonera

Zlatan Ibrahimović na korak od povratka u Milan

E. Škorić

Zlatan Ibrahimović oprostio se od fudbala u 42. godini, no sada je izvjesno da će se vratiti u Milan.

Ibrahimović je kao igrač Milana ranije ove godine okončao blistavu karijeru, ali popularni Šveđanin bh. korijena bi mogao ubrzo ponovo biti važan za Rossonere.

Ne, neće zaigrati, to je već jasno, ali otvoreno mu je mjesto savjetnika u klubu, kako bi svojim iskustvom i znanjem doprino uspjehu slavnog italijanskog tima.

“Razgovarao sam s Ibrahimovićem o preuzimanju moguće uloge u našem klubu. Neko poput Zlatana mogao bi biti važan kao savjetnik i za mene i za pomoć timu svojim liderskim duhom" , kazao je u jednom intervjuu vlasnik Milana Gerry Cardinale.

Zlatan Ibrahimović, igrač koji se povukao iz profesionalnog fudbala početkom jula ovog ljeta, igrao je u tri različita razdoblja za AC Milan.

Oglasi

Šveđanin je prvi put stigao na San Siro u ljeto 2010. nakon što ga je Milan posudio iz Barcelone na sezonu za šest miliona eura. Tako je Ibrahimović u svom prvom mandatu u italijanskoj ekipi odigrao 41 utakmicu, zabio 21 gol i upisao 12 odlučujućih asistencija.

Nakon posudbe u Barceloni, Katalonci su Šveđanina u ljeto 2011. odlučili trajno dovesti Milan, u zamjenu za 24 miliona eura. Stigavši ​​drugi put u tim sa San Sira, Ibrahimović je za Rossonere odigrao 44 utakmice, postigao 35 golova i upisao 12 asistencija u sezoni 2011/2012. No, nakon samo jedne sezone Šveđanin je napustio Milan i prešao u PSG.

Treći put je u zimu 2020. godine ponovo došao u Milan, kao slobodan igrač nakon rastanka sa LA Galaxyjem, pa je osvojio Scudetto i u tom periodu zabio 37 golova uz 11 asistencija.

Poznat je kao jako samouvjeren, a nedavno je rekao kako sebe smatra najkompletnijim fudbalerom ikada.

"Sada ću govoriti iz navijačke perspektive. Po čemu nam se sudi? Kada pobjeđujemo - kao tim. Ali ovako pojedinačno gledajući, bez da sam išta osvojio, mislim da sam najbolji. Bez zezanja. Ja sam najpotpuniji igrač koji je ikada postojao", kaže u intervjuu koji je emitovan na TV4 Play.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U karijeri je postigao toliko spektakularnih golova, jedan je od najboljih napadača u novoj eri fudbala i mnogi svakako žale što ga više ne mogu gledati na terenu.

Ali ako ništa, nastavlja da oduševljava svojim izjavama i nastavlja da bude prepotentan, ali to je jednostavno on. Navikli su se svi da Zlatan sebe smatra najvećim, pa čak iako i sam zna da to nije.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi