Dalić dobio ponudu Ajaxa, iz HNS-a se odmah oglasili: "Istina je..."

Da li će Livnjak u novi izazov?

Dalić dobio ponudu Ajaxa, iz HNS-a se odmah oglasili: "Istina je..."

S. Mlaćo
Kao bomba je odjeknula informacija da je rođeni Livnjak Zlatko Dalić kandidat za klupu Ajaxa. Ajax je nakon serije loših rezultata ostao bez trenera i sada moraju napraviti pravi potez.

Nekoliko imena je 'ispalo' iz igre, a zatim je poziv dobio Dalić. Dalić ima ugovor sa HNS-om, te od svega prema svemu sudeći neće biti ništa.

Kazao je to i predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

''Istina je, Ajax je kontaktirao Dalića, no ne može voditi reprezentaciju i klub. Zlatko Dalić ima važeći ugovor s HNS-om i vodit će reprezentaciju na završnom turniru Lige nacija. Dalić ostaje izbornik'', potvrdio je Kustić za 24sata.hr.

Posao tako vjerovatno propada i nizozemski klub mora se okrenuti drugim opcijama.

Oglasi

Alfred Schreuder jučer je postao bivši u nizozemskom timu zbog serije loših rezultata. Privremeno će prvi tim voditi Johnny Heitinga.

Zlatko Dalić je u trenerskoj karijeri vodio uglavnom manje timove prije dolaska na klupu selekcije Hrvatske s kojom je imao vrhunske rezultate.

Počeo je u Varteksu, vodio je potom Rijeku, Dinamo Tiranu, Slaven Belupo, a zatim i Al Faisaly, Al Hilal i Al Ain.

Ajax bi mu sigurno bila kruna klupske karijere.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Dalić se u proteklom periodu povezivao i s klupom reprezentacije Brazila. Veliki interes je za njegovim uslugama i sigurno ima ponuda koje će mu privući pažnju.

Ajax je trenutno u jako lošoj situaciji. Tek su na petom mjestu u prvenstvu Nizozemske i slijedi im teška bitka za plasman u Ligu prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi