Na žestokom udaru kritika: Dalić odgovorio na pitanje da li će podnijeti ostavku

Hrvatska ispala s Eura

Na žestokom udaru kritika: Dalić odgovorio na pitanje da li će podnijeti ostavku

Endin Čaušević

Reprezentacija Hrvatske jučer je poražena u osmini finala Evropskog prvenstva nakon produžetaka od Španije sa 5:3.

Hrvatska i Španija odigrale su zaista fantastičnu utakmicu na Parken stadionu na kojoj smo vidjeli čak osam golova, a na kraju su Španci pobijedili sa 5:3 i plasirali se u četvrtfinale.

Ovaj meč čudno je počeo nakon bizarnog autogola Španaca. Pedri je vratio loptu golmanu Unaiju Simonu kojem je ona prošla iznad stopala i završila je u mreži za vodstvo Hrvatske od 1:0.

Međutim, Španci su uspjeli da dođu do preokreta u ovom meču i povedu sa 3:1 golovima Sarabije, Azpilicuete i Ferrana Torresa. Tada se činilo da je sve gotovo, ali Hrvati su se vratili na sjajan način.

Prvo je Oršić smanjio na 3:2, a pogodak u 92. minuti za 3:3 i produžetke postiže Pašalić. Vatreni su u prvom produžetku propustili dva zicera za potpuni preokret i Španci su ih kaznili.

Crvena furija je uspjela u produžecima da zabije dva gola preko Morate i Oyarzabala i na kraju slavi sa 5:3, te se plasira u narednu rundu nokaut faze Evropskog prvenstva.

Oglasi

Na udaru kritika hrvatske javnosti nakon utakmice našao se selekor Zlatko Dalić. Mnogi su kritikovali Dalića zbog vođenja reprezentacije na Euru, ali je on nakon meča poručio da je cilj ostvaren.

"Napravili smo cilj, prošli smo grupu. Potom smo naišli na Španiju, tešku ekipu. Nismo se obrukali, dapače, sjajna utakmica s naše strane. Kakva je bila? Izgubili smo je", rekao je Dalić.

Jedan od novinara pitao je Dalića da li će nakon ispadanja s Evropskog prvenstva staviti svoj mandat na raspolaganje.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

"Niti je vrijeme niti je mjesto da odgovaram sad o svom mandatu. Moj mandat traje do kraja 2022. Sad zaista nije vrijeme da o tome govorim", poručio je selektor Vatrenih.

Dalić ima ugovor koji ističe nakon Svjetskog prvenstva, ali da li će nakon svih silnih kritika i dalje ostati selektor reprezentacije Hrvatske ostaje nam da vidimo.

Top Komentari

Husrefbeg22
Dalic je vrhunski strucnjak. S ekipom prosjecne hrvatske napravio je svjetske rezultate. Ovo je samo pocetak velikog pada Hrvatske. Proci ce godina i decenija da se vrate gdje su bili. Kada se Modric penzionise bice uspjeh da se i kvalifukuju za svjetsko ili evropsko prvenstvo.
3 6
arbajram
Slučajni trener, da je imao pameti, povukao bi se nakon Svjetskog, da svijet ne vidi kolika je rupa
6 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi