Nazire se ime dobitnika Zlatne lopte: Kladionice rijetko kad griješe i mnogi će biti oduševljeni
Foto - EPA

Messi neće odbraniti naslov

Nazire se ime dobitnika Zlatne lopte: Kladionice rijetko kad griješe i mnogi će biti oduševljeni

M. Šljivak

Promjene pravila u izboru za Zlatnu loptu omogućit će fudbalerima koji odigraju čudesnu sezonu da dobiju nagradu za najboljeg na svijetu.

France Football je godinama dodjeljivao nagradu za najboljeg igrača u jednoj kalendarskoj godini, a od ove godine ona će ići u ruke fudbalera koji dominira u jednoj sezoni.

Lionel Messi zbog slabe sezone u PSG-u nije ni na mapi ove sezone, a kladionice su već objavile kvote za dobitnika Zlatne lopte, a jedno ime se posebno izdvaja. To je Karim Benzema.

Kladionice su na francuskog fudbalera za osvajanje nagrade za najboljeg igrača svijeta postavile kvotu 2.5 i Benzema je veliki favorit da podigne Zlatnu loptu na kraju ove sezone.

Naravno, do kraja sezone određene stvari bi se mogle promijeniti. Benzemi su trenutno najveći rivali Mohamed Salah (Liverpool) i Kevin de Bruyne (Manchester City), no kladionice su na njih postavile poprilično visoke kvote.

Tako je iza Benzeme postavljen Mo Salah. Na zvijezdu Liverpoola postavljena je kvota šest (6.0), dok je kvota na fudbalera Cityja Kevina de Bruynea čak 8.50.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Određene šanse za nagradu imaju još Kylian Mbappe s kvotom 10 te Robert Lewandowski s kvotom 11.

Dodjela Zlatne lopte za najboljeg u ovoj sezoni bit će upriličen u oktobru, a treba istaći da će biti promjena u sistemu glasanja, pa zemlje koje nemaju nacionalni tim u Top 100 na svijetu neće imati mogućnost da glasaju.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

lalinjo
Ako ne bude Benzema ovaj put,onda neka ukinu navedenu nagradu,jer više neće imati smisla.
8 3
CrveniKakanj
Benzema ?
2 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi