Iz Kazahstana iznijeli svoju stranu priče: Nije do nas, učinili smo sve što smo mogli

Četiri igrača ostala bez vize

Iz Kazahstana iznijeli svoju stranu priče: Nije do nas, učinili smo sve što smo mogli

Adnan Beganović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u subotu će u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kazahstanu odmjeriti snage sa domaćom reprezentacijom.

Naši reprezentativci otputovali su u Kazahstan, no prije putovanja odvijala se prava drama u našem taboru. Naime, Sanjin Prcić, Elvis Sarić, Dennis Hadžikadunić, Dario Đumić, Adi Nalić i Jusuf Gazibegović nisu dobili vize pa su morali ostati u Sarajevu s tim što je problem rješen za Nalića i Gazibegovića koji bi se večeras trebali pridružiti Zmajevima.

Iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine su istakli da ne znaju zbog čega pomenuti fudbaleri nisu dobili vize, te da se u cijeli slučaj uključila i UEFA, a o ovoj temi govorio je i generalni sekretar Fudbalskog saveza Kazahstana, Azamat Serikovich.

On je za tamošnje medije izjavio da su iz Fudbalskog saveza Kazahstana učinili sve što je u njihovoj moći te da im je rečeno zbog čega pojedinim igračima našeg nacionalnog tima nisu odobrene vize.

"Učinili smo sve što ovisi o nama, nismo zaposlenici Ministarstva vanjskih poslova ili veleposlanstva. Popis delegacije poslali smo migracijskoj službi Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon čega smo dokumente predali veleposlanstvu. U posljednja dva ili tri dana bili smo u kontaktu po ovom pitanju i pitali zašto se to dogodilo. Rečeno nam je da u jednoj od putovnica postoje mutne stranice, čini se kao da je ušla u vodu, nema mjesta za ispis na drugom pasošu, a u nekoliko drugih slučajeva dokumenti za vizu predani su kasno. No oni koji su kasnije dobili vizu stići će drugim letom u Kazahstan", izjavio je generalni sekretar Fudbalskog saveza Kazahstana, a na pitanje da li su kontaktirani iz FSBiH, odgovorio je:

"Obratili su se nama i UEFA -i, odgovorili smo da pokušavamo pomoći na sve moguće načine, šaljemo pisma, radili smo sve što je u našoj moći. Mi smo javna organizacija, a ne veleposlanstvo."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Pojavila se verzija i da su Kazahstanci zapravo uzvratili istom mjerom s obzirom da su i neki njihovi članovi delegacije imali problema sa ulaskom u Bosnu i Hercegovinu.

"Ako govorimo o našim igračima, i dalje sam uvrijeđen, jer dokumente predajemo na vrijeme. U tom slučaju su dokumenti bili predano na vrijeme, ali je rok za njihovo izdavanje odgođen bez ikakvog objašnjenja! Zatim smo se također obratili svima, uključujući UEFA -u, ali smo odbijeni. Istodobno, ne krijem činjenicu da su tada dvojica igrača kasno dostavili svoje dokumente, ali postojali su objektivni razlozi, u trenutku podnošenja dokumenata igrači su bili u inostranstvu, odnosno u klubovima za koje igraju".

Top Komentari

Brazuka
U prevodu nasi lagali i petljali i još nas farbaju. Savez napolje!
7 3
redbull
Ma uhljupi iz saveza usrali i sad se vade na sve zivo, ajde bgt ko je sve u savezu dobro igdje i odemo.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi