Lalatović u strahu: "Ovo je genocid"

Trenersku karijeru nastavio u Ukrajini

Lalatović u strahu: "Ovo je genocid"

Haris Zilić

Bivši trener banjalučkog Borca Nenad Lalatović svoj trenerski put nastavio je u Ukrajini u ekipi Zorye. Iako je Ukrajina više od godinu dana pod agresijom Rusije, fudbal se tamo igra, pokušava se održati prvenstvo.

Sami treninzi i utakmice u takvom stanju mogu biti opasne, a često se dešava da sirene za uzbunu prekinu sportske aktivnosti.

Upravo je Lalatović sa Zoryom doživio strašno iskustvo tokom jednom od treninga.

"Danas se desilo nešto strašno ovdje. Radili smo, imali trening, jer sutra imamo utakmicu. I u toku treninga, nakon 20 minuta, vidjeli smo da ka nama veliko brzinom ide jedno pet ili šest džipova, sa preko 20 specijalaca sa nekoliko pasa. Rekli su nam da izađemo sa terena. Kazali su nam da su dobili dojavu da je postavljena bomba", rekao je Lalatović za Kurir i nastavio:

"Bili smo uplašeni, brzo smo ušli u autobus i vratili se u hotel. Ne znam da li je bomba bila stvarno postavljena. Bilo je to strašno. Ne bih bilo kome želio da to doživi."

Lalatović je otkrio da je izuzetno teško raditi u Ukrajini i da je svaki dan opasan na svoj način.

Oglasi

"Neprijatno je kada imate trening da se prekida zbog sirena, jer rakete lete po nebu. Ovo je genocid, strašno šta rade ljudima ovdje."

Nakon Borca Lalatović je trenirao u Srbiji Radnički iz Niša i Mladost GAT.

Na klupu Zorye sjeo je u julu ove godine i to mu je drugi angažman u trenerskoj karijeri da je van granica Srbije ili Bosne i Hercegovine.

Jedan period je bio trener u Al Batinu ekipi iz Saudijske Arabije. Svoj trenerski put počeo je 2011. godine u ekipi Srema.

Top Komentari

C.Banks
Za pohvalit je da ima Srba koji nisu na strani agresora. Ko se vozi po RS ima priliku vidjeti svako malo napisano veliko slovo Z
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti