Loše vijesti stigle za Zrinjski, ali nije sve izgubljeno
FOTO: A. Čaušević

Prvo pretkolo Lige prvaka

Loše vijesti stigle za Zrinjski, ali nije sve izgubljeno

H. Zilić

Fudbaleri Zrinjskog odigrali su furioznu sezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Plemići su već proslavili titulu prvaka, a do kraja sezone će u lov na još rekorda.

Kao prvaci države, mostarski klub će braniti boje Bosne i Hercegovine u prvom prektolu Lige prvaka.

Sa koeficijentom 7.000 Zrinjski je na granici da bude nositelj u prvom prektolu što bi olakšalo put na startu evropskih takmičenja.

Međutim, za takav epilog moraju se posložiti neke stvari, a za Plemiće su prethodni vikend stigle loše vijesti.

Naime, ekipa Hesperangea je remiziralya sa Jeunesse Eschom u 28. kolu prvenstva Luksemburga što znači da sigurno neće biti prvak države što je odgovaralo Zrinjskom. Prvak Luksemburga će biti Dudelange ili Fola Esch koji imaju veći koeficijent od Plemića.

Oglasi

Ispred Zrinjskog će biti i prvak Rumunije, a Plemićima bi također odgovaralo da Koper i Rakow budu prvaci Slovenije, odnosno Poljske.

Dakle, status nositelja u prvom pretkolu imat će ekipe:

Qarabag, Malmo, Ludogorets, Sheriff Tiraspol, Bodo/Glimt, Ferencvaros, Slovan Bratislava, HJK Helsinki, TNS, Žalgiris, Lincoln, Shamrock Rovers, prvak Rumunije, prvak Luksemburga.

Dakle, 14 je sigurnih nositelja, traži se još jedan. Ako Koper i Rakow budu prvaci Slovenije i Poljske, to znači da će 15. posljednje mjesto na statusu nositelja imati Zrinjski i prvak Sjeverne Irske Linfield koji imaju identičan koeficijent 7.000.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Na tabeli naiconalnih saveza Bosna i Hercegovina je bolje plasirana od Sjeverne Irske pa ćemo vidjeti kakva će odluka UEFA-e biti ako Linfield i Zrinjski budu dijelili 15. poziciju, posljednju u stausu nositelja.

Za Zrinjski je dobra vijest i što je Pyunik osigurao titulu u Armeniji, a pomenuti klub ima koeficijent 4.250 što je manje od Zrinjskog.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1022
Bruka od clanka. Vec se sve zna. Sta ce UEFA odlucivat Zrinjski ili Linfield kad se zna kako se to gleda, ima pravilnik za sve.
8 0
Mackintosh
Ne treba pisat nista unaprijed. Vrapcici opasno vrebaju! Zaostaju samo 39 bodova, a to se u 5 kola da lahko nadoknadit.
6 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi