Radnik nemoćan u Mostaru: Zrinjski lagano do tri važna boda u borbi za Evropu

Trijumf Plemića

Radnik nemoćan u Mostaru: Zrinjski lagano do tri važna boda u borbi za Evropu

Midhat Šljivak, foto: Admin Čaušević

Zrinjski je u 25. kolu Premijer lige BiH savladao Radnik sa 3:0.

Tim Sergeja Jakirovića zasluženo je stigao do veoma važna tri boda u borbi za Evropu.

Plemići su igrali ofanzivno od samog početka, a već u 11. minuti su poveli. Ćorluka dobro ubacuje sa desne strane, a Juranović zabija za 1:0.

Nastavili su domaći sa napadima i nakon gola. Kozić je skidao udarce Bilbije i Zlomislića, domaći su u dva navrata tražili i penal, ali sudija se nije oglasio.

Kozić zatim spašava nakon udarca Enina, a u 39. minuti je Juranović ponovo u šansi, prečka je spasila goste i na odmor se otišlo rezultatom 1:0.

Bilbija je prvi prijetio golu gostiju u nastavku nije uspio da zabije, a Radnik prvu šansu stvara u 54. minuti kada je Husenbašić pokušao, no nije bio precizan.

Oglasi

Nakon perioda utakmice u kojem nismo vidjeli ništa u 75. minuti na scenu stupa Nemanja Bilbija. Prekrasno je kapiten Plemića pogodio mrežu Radnika za prednost od 2:0.

Do kraja meča mostarski klub lagano privodi meč kraju, a konačnih 3:0 u nadoknadi postavlja Ognjen Todorović na asistenciju Trebotića.

Radniku sa druge strane slijedi žestoka borba za ostanak.

Premijer liga BiH, 25. kolo:

Zrinjski - Radnik 3:0

Zrinjski: Varvodić, Magdić, Jakovljević, Ćorluka, Bekić, Zlomislić, Enin, Juranović, Bilbija, Filipović, Govedarica.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Radnik: Kozić, Nikić, Simonović, Sušić, Mekić, Vasić, Popara, Milenković, Huseinbašić, Šubert, Janjić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi