Zvezda dominantno do trofeja na Turniru prijateljstva

Crveno-bijeli bez premca

Zvezda dominantno do trofeja na Turniru prijateljstva

Kadeti Crvene zvezde osvojili su prvo mjesto na Turniru prijateljstva, koji se posljednje sedmice održavao u Bijeljini.

U finalu turnira, Zvezda je pobijedila Osijek sa 4:0 i tako završila nastup na ovom prestižnom turniru bez ijednog primljenog gola i sa gol razlikom 15:0.

U velikom finalu Zvezda je povela u prvom poluvremenu, kada je Njegoš Kupusović u 13. minutu iskoristio grešku golmana Osijeka Luke Duborivića, oduzeo mu loptu i poslao je u mrežu 1:0.

Tim rezultatom se otišlo na odmor, a onda su crveno-bijeli furioznom igrom na početku drugog poluvremena riješili pitanje pobjednika. Prvo je Borisav Burmaz u 32. minutu duplirao prednost svog tima na 2:0, zatim je Bogdan Jočić u 37. povisio na 3:0, da bi Mateja Stojanović poslije kornera postavio konačan rezultat 4:0 za Zvezdu.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Za Crvenu zvezdu je ovo druga titula na Turniru prijateljstva nakon 2015. godine. Trofej su još podizali Dinamo Zagreb 2014. i Vojvodina iz Novog Sada 2016. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi