Zvezda prodala Boakyea, čeka se samo zvanična potvrda

Karijeru nastavlja u Kini

Zvezda prodala Boakyea, čeka se samo zvanična potvrda

Napadač Crvene zvezde Richmond Boakye završio je svoju uspješnu epizodu na Marakani.

Mediji iz Srbije donose vijest da će fudbaler iz Gane karijeru nastaviti u kineskom Jiangsu Suningu, koji će za njegove usluge platiti 5,5 miliona eura obeštećenja.

Klubovi su, navodno, već postigli dogovor a ostalo je još da Boakye dogovori lične uvjete nakon čegaće uslijediti i zvanično predstavljanje.

Za Boakyea se tokom ljetnog i zimskog prelaznog roka raspitivao veliki broj klubova, jedno vrijeme se spominjao čak i Chelsea uz još nekoliko engleskih timova, ali će na kraju uslijediti transfer u Kinu.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Richmond Boakye će u novom klubu dijeliti svlačionicu sa Ramiresom i Alexom Teixeirom, a trenirat će ga legendarni Fabio Capello.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije