Amerikanci u šoku kada su vidjeli kakvu kaznu je dobio James za udaranje Stewarta

Gore prošao igrač Detroita

Amerikanci u šoku kada su vidjeli kakvu kaznu je dobio James za udaranje Stewarta

E. Čaušević

Najbolji košarkaš svijeta LeBron James našao se jučer u centru pažnje nakon što je isključen na meču protiv Detroit Pistonsa.

Lakersi su uspjeli na kraju da dođu do pobjede, ali su skoro cijelo drugo poluvrijeme igrali bez Jamesa koji je isključen.

Naime, James je namjerno laktom udario protivničkog igrača Isaiaha Stewarta koji je počeo krvariti i htio je da se obračuna sa zvijezdom Lakersa zbog čega je napravio haos na parketu.

Zbog toga su obojica isključeni, a odmah se znalo da Jamesa zbog bezobraznog poteza sigurno očekuje suspenzija.

To se i obistinilo jer je James suspendovan po prvi put u svojoj karijeri u NBA ligi, te je kažnjen jednom utakmicom što je mnoge šokiralo jer su očekivalo dosta veću kaznu.

No, to nije bilo jedino iznenađenje od strane čelnika NBA lige jer je Stewart na kraju prošao dosta gore od Jamesa.

Naime, košarkaš Detroita je kriv za eskalaciju invidenta i višestrugo i agresivno pokušavanje da uzvrati Jamesu i već sada je jasno da njega očekuje dosta veća suspenzija koja će biti najmanje dvije utakmice.

Američkim medijima je nevjerovatno da će biti suspendovan više igrač koji je u svemu bio žrtva, ali i to pokazuje koliko su najveće zvijezde zaštićene od strane NBA lige.

Promo

Top Komentari

Zeromalzinho
Ovo smeće od takmičenja netreba gledati dok ne počne play off jer u regularnoj sezoni bude 10 utakmica koje imaju neki naboj i takmičarski karakter, ostalo se svodi na šutanje trica od loga na nepostavljenu odbranu za što bi "Žoc" slomio obije ruke svom igraču....
9 1
user1582456981
Mozda je bio najbolji al sad igra momak iz slovenije i on je najbolji, Luka doncic dame i gospodo...
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi