Bh. košarkašice nakon dramatične završnice bolje od Crne Gore

Podmlađen seniorski tim

Bh. košarkašice nakon dramatične završnice bolje od Crne Gore

E. Čaušević

Košarkaška reprezentacija BiH danas je u prijateljskom meču savladala selekciju Crne Gore sa 59:58.

Naša seniorska selekcija je u ovom susretu bila dosta podmlađena, te je nakon preokreta u samom finišu utakmice uspjela da savlada Crnu Goru.

Bh. seniorke su na poluvremenu imale zaostatak od 12 poena (38:26), ali sjajnom igrom u odbrani u drugom poluvremenu u kojem smo primili samo 20 poena, uspjeli smo u dramatičnom finišu preokrenuti rezultat u našu korist i na kraju slaviti 58:59.

U našoj ekipi najefikasnije su bile Nikolina Džebo sa 22 poena i devet skokova, Milica Deura je upisala 13 poena uz pet skokova i tri asistencije, Miljana Džombeta i Nikolina Zubac su postigle po osam poena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

BiH: Deura 13, Ćorović, Džombeta 8, Omerbašić, Kremenović 2, Azinović, N. Zubac 8, D. Zubac, Marković 4, Džebo 22, Zeljković, Domuzin 2, Marjanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi