Ženska košarkaška reprezentacija BiH dobila veliko pojačanje

Naturalizovana košarkašica oblači dres BiH

Ženska košarkaška reprezentacija BiH dobila veliko pojačanje

S. Grebović

Jonquel Jones, košarkašica Connecticut Suna, ekipe koja se takmiči u WNBA, stekla je pravo nastupa za seniorsku reprezentaciju naše zemlje, potvrđeno je iz Saveza.

Jonquel Orthea Jones rođena je 5. januara 1994. godine na Bahamima, odakle se sa roditeljima preselila u Sjedinjene Američke Države gdje i danas živi. Počela je da igra na koledžima Clemson i George Washington, gdje je bilježila zapažene brojke.

Ova 198 centimetara visoka košarkašica koja igra na poziciji centra bila je šesti pick na WNBA draftu 2016. godine, a izabrala ju je ekipa Connecticut Suna koja je prava od nje otkupila od Los Angeles Sparksa.

Jones je trenutno igračica aktuelnog evropskog prvaka Ekatarinburga, ali uskoro se vraća u WNBA (sezona u američkoj profesionalnoj ligi se igra tokom ljetnih mjeseci, a završava u oktobru), tačnije u ekipu Connecticuta.

Nema sumnje da će igračica sa zavidnim WNBA iskustvom poput Jonquel Jones predstavljati veliko pojačanje za našu žensku reprezentaciju na poziciji centra, a svoje prve minute u dresu naše selekcije trebala bi upisati već u narednim kvalifikacijama za evropsko prvenstvo.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Top Komentari

Sanska_Prangija
Po cemu je ona stekla pravo da igra bas za bih???
0 4
eye of the tiger
Otac joj porijeklom iz Busovace
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi