Nezaboravna noć u Skenderiji poremetila je dosta toga: Zmajevi kreirali novi poredak pred Eurobasket
FOTO: T. Hebib

Lista favorita

Nezaboravna noć u Skenderiji poremetila je dosta toga: Zmajevi kreirali novi poredak pred Eurobasket

H. Zilić

U četvrtak 1. septembra počinje Eurobasket za košarkaše.

Na ovom prvenstvu učestvuje i selekcija Bosne i i Hercegovine, a naši momci smješteni su u grupu sa Slovenijom, Francuskom, Litvanijom, domaćinom Njemačkom, te selekcijom Mađarske.

Teška grupa, neki su je i nazvali "grupa smrti", ali nakon sjajnog trijumfa u Skenderiji protiv Francuske nakon dva prdoužetka rezultatom 96:90, našu reprezentaciju mnogi ozbiljno shvataju.

Nakon pomenutog meča kvalifikacija za SP i senzacionalnog trijumfa bh. košarkaša, dosta toga se poremetilo i u vrhu kada su u pitanju favoriti za zlato.

Tako je recimo Francuska sa druge, pala na četvrto mjesto favorita.

Prvi favorit za titulu je sada selekcija Srbije koja u sjajnoj formi dolazi na Eurobasketi nakon trijumfa protiv Grčke i Turske u kvalifikacijama za SP, a predvođeni su i Nikolom Jokićem.

Oglasi

Iza Srbije drugi favorit je Grčka, a Slovenija je sa prvog pala na treće mjesto, nakon poraza od Njemačke u kvalifikacijama za SP pa Dončić i društvo ne dolaze baš u dobrom raspoloženju.

Litvanija je peti favorit Eurobasketa, dakle tri reprezentacije iz naše grupe su među pet glavnih favorita za zlato.

Što se tiče naše reprezentacije na diobi smo 15. pozicije, malo su nam šanse povećane poslije nezaboravne noći u Skenderiji.

Daju nam se šanse za plasman u nokaut fazu, ali svi su svjesni težine grupe u kojoj se nalazi, ipak vjerujemo da će Nurkić i društvo dati sve od sebe da nas još jednom učine ponosnim.

Prvi meč na Eurobasketu košarkaška reprezentacije Bosne i Hercegovine igra u četvrtak 1. septembra sa početkom u 14 sati i 30 minuta, a protivnik je selekcija Mađarske.

Top Komentari

King_Kenny
...Litvanija je sa Sabonisom,Valanciunasom i Grigonisom plus igracima iz Zalgirisa veoma jaka,niko nije favorit protiv njih...ali ja tipujem na Spance koji su bez zvijezda,ali oni su sportska nacija,uvijek su jaki pa makar i bez zvucnih imena...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi