Ovo su najluđi trenuci u historiji EP: Nezapamćene scene italijanskog selektora nakon rušenja Srbije
Foto - Screenshot

Gianmarco Pozzecco je poludio

Ovo su najluđi trenuci u historiji EP: Nezapamćene scene italijanskog selektora nakon rušenja Srbije

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Italije napravila je večeras u Berlinu ogromno iznenađenje.

Italijani su kao potpuni autsajderi ušli u meč osmine finala prvenstva Evrope protiv Srbije, ali selekcija koju vodi Gianmarco Pozzecco odigrala je fenomenalan meč i na kraju je zasluženo slavila rezultatom 94:86.

Legendarni Pozzecco imao je svoje trenutke istinskog ludila. Isključen je s utakmice, pa je posljednje trenutke utakmice čekao u tunelu.

Pokušavao je na sve načine doći što bliže klupi. Igrači i stručni štab su ga tjerali kako ne bi bio kažnjen, a on je na koljenima čekao da se meč završi.

Na kraju su ga moralo iznijeti iz dvorane. Vratio se pri završetku i završio je na rukama svojih košarkaša.

Oglasi

Nije to bilo sve od Pozzecca. On je u svlačionicama berlinske dvorane potom ugledao grčkog košarkaša Giannisa Antentokounmpa i odlučio je da mu skoči u zagrljaj.

Iznenađeni Giannis je bio zatečen. Zadržao je italijanskog selektora nekoliko sekundi, a zatim je ovaj otišao sav sretan svojim putem.

Ove scene zaista su nevjerovatne. Pozzecco je vlasnik možda i najluđih trenutaka u historiji Eurobasketa i ovo pokazuje s koliko strasti radi svoj posao.

Gianmarco Pozzecco je apsolutna legenda italijanske košarke. Godinama je igrao za reprezentaciju s kojom je uzeo srebro na Olimpijskim igrama u Atini 2004. godine.

Trenersku karijeru počeo je 2012. godine u Orlandini. Radio je potom za Varese, Fortitudo i Sassari, dok je pomoćnik bio u Cedeviti i Olimpiji iz Milana. Selektor Italije postao je ove godine.

Top Komentari

SarajFK
ujke namjerno izgubili od Finske a cede namjerno izgubili od Italije samo da ne igraju jedni protiv drugih HAHAHAHAHAHA
6 0
Haroldinjo
A smijali su se nama nasi cetalji i ujke iz bosne navijao bi za srbiju i hrvatsku da nema vas govana ovako mi je drago sto je ovako ispalo
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti