Ogromno razočarenje u Srbiji: "Ne smijem ni pričati kroz šta smo sve prošli"
Foto -Screenshot

Svetislav Pešić nakon ispadanja s Eurobasketa

Ogromno razočarenje u Srbiji: "Ne smijem ni pričati kroz šta smo sve prošli"

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Srbije šokantno se oprostila od nastupa na Evropskom prvenstvu.

Italija je odigrala fenomenalan meč u Berlinu, pobijedila je rezultatom 94:86 i poslala je jedne od favorita prvenstva kući.

Veliko je to svakako iznenađenje, a među Orlovima vlada velika tuga. Selektor Svetislav Pešić je na press konferenciji imao šta da kaže.

"Ne smijem da pričam kroz šta smo sve prošli kroz ove pripreme. Ako bih počeo, rekli biste da tražim izgovore. Određeni igrači su izgubili kontakt s timom. Tu su još bolesti, povrede. Nemamo pravo ići u utakmicu i da govorimo da ćemo je sigurno dobiti, to moramo pokazati na parketu. Kada imamu zdravu ekipu, možemo igrati sa svima na svijetu", rekao je Pešić koji je čestitao protivniku na pobjedi.

"Zaslužili su pobjedu. Bili su svježiji. Mi nismo uspjeli vezati tri dobre odbrane večeras. Veoma smo razočarani, silno smo željeli pobjedu. Moraš biti u boljem fizičkom stanju u ovakvoj situaciji. Ne želim tražiti izgovore za poraz, čestitam im", rekao je Pešić.

"Da bi se napravio rezultat potreban je kontinuitet u igri, potreban je kontinuitet u odbrani. Imali su previše otvorenih šuteva, pogađali su i podigli su samopouzdanje. Izgubili smo strpljenje u napadu, promašili ono što obično pogađamo".

Oglasi

"Ne postoji samo jedan razlog kada se izgubi utakmica. Ne odlučuje samo jedan detalj. Potrebno je sve da se analizira. Svi smo razočarani tužni, ali to je sport, to je košarka. Mi smo prava ekipa, večeras nismo pobijedili, ali vjerujem u ove momke. Pokazali su izvanredan odnos prema reprezentaciji. Ovo je bila fantastična grupa momaka. Bilo mi je zadovoljstvo raditi s njima":

Vladimir Lučić tvrdi da je nervoza glavni razlog poraza.

"Počeli smo jako dobro, ali u drugom poluvremenu smo promašili previše otvorenih šuteva i unervozili smo se. Oni su s druge strane sve pogodili".

Smatra da nešto 'slabija' grupa u kojoj je Srbija dominirala nije razlog večerašnjeg poraza.

"Imali smo dovoljan broj teških utakmica i ne mislim da su 'slabije' utakmice razlog što večeras nismo bili na nivou. Svi ti 'slabiji' iz grupe su prošli. Naglo smo pali kada se to nije trebalo desiti", zaključio je Lučić.

Top Komentari

SarajFK
I tako mali turci ispadose. Sad nek se napuse kurcine
10 0
King_Kenny
...ma zavera bre protiv srpskog naroda,eto to je bilo...CIA,Vatikan,Masoni,USA,Iluminati,Soros i Vanzemaljci...svi se udruzili da sprijece Srbe da postanu prvaci Europe...
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi