Italija razbila Portoriko i Srbima spremila pakao!

Naravno ukoliko prođu dalje

Italija razbila Portoriko i Srbima spremila pakao!

Esmer Oštraković

Veoma bitnu utakmicu na Svjetskom prvenstvu odigrale su košarkaške reprezentacije Italije i Portorika. Pobjedu je slavila Italija, a konačan rezultat bio je 73:57.

Naime, mnogo je kalkulacija bilo pred ovu utakmicu, a Srbiji je odgovarala jedino pobjeda Portorika protiv Italije.

Obzirom da se to nije dogodilo nego je Italija ostvarila pobjedu, Srbija će nakon eventualne pobjede danas biti druga u grupi, a to znači da u narednoj fazi idu na SAD.

Jasno je svima da će Srbija teško ostvariti pobjedu protiv prvog favorita na Svjetskom prvenstvu i upravo tu utakmicu su htjeli izbjeći u ovoj fazi takmičenja.

Italija je u utakmicu protiv Portorika ušla zaista furiozno i već nakon prve četvrtine pokazali su koliko žele pobjedu na ovoj utakmici.

Oglasi

Igrali su Italijani sjajno i nakon prve četvrtine imali su prednost od deset poena razlike, a bilo je 25:15.

Ipak, nešto bolje je Portoriko odigrao u drugoj četvrtini, pa su na odmor otišli sa zaostatkom od samo tri poena, a rezultat je bio 39:36.

Treća četvrtina bila je jako izjednačena. Zanimljivo je i to da je viđeno jako malo poena, a to je godilo Portoriku.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

U posljednju četvrtinu ušlo se sa vodstvom Italije od četiri razlike, ali onda Italijani ubacuju u brzinu više.

Fenomenalno su odigrali u zadnjem periodu igre i sasvim zasluženo su ostvarili pobjedu protiv Portorika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi