Legendarni Gordan Firić u stručnom štabu reprezentacije BiH

Pomagat će Bećiragiću

Legendarni Gordan Firić u stručnom štabu reprezentacije BiH

H. Zilić

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Adis Bećiragić novi je selektor košarkaške reprezentacije naše zemlje.

Bećiragić je na mjesto selektora došao umjesto Vedrana Bosnića koji je podnio ostavku, a KSBiH je morao hitno reagovati jer se spisak igrača i trenera mora predati FIBA-i od kraja ove sedmice.

U pitanju je spisak za mečeve kvalifikacija za Mundobasket protiv Češke i Bugarske.

Bećiragić će predvoditi naše košarkaše i na Eurobasketu u septembru, a u stručnom štabi će biti još jedna legenda naše košarke, proslavljeni bh. reprezentativac Gordan Firić.

Pomenuti dvojac je bio dio košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine u prvim utakmicama nakon nezavisnosti, gdje je naša selekcija između ostalog zauzela osmo mjesto na Eurobasketu 1993. godine u Njemačkoj što je i danas danas naš najbolji rezultat na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

Adis Bećiragić rođen je 18. juna 1970. godine u Sarajevu. Kao igrač, bio je član sjajne reprezentacije BiH koja je devedesetih donijela toliko radosti našoj naciji, igrao u timu s Markovićem, Avdićem, Firićem,… Karijeru je počeo u Bosni, a najveće klupske uspjehe ostvario u dresu Ulkera, s kojim je bio prvak Turske i igrao Euroligu.

U bogatoj trenerskoj karijeri vodio turske klubove Darussafaku, Gaziantep, Konyaspor, Kepez, Pektim i Muratbey Usak te godinama bio desna ruka Boše Tanjevića u stručnom štabu reprezentacije Turske.

Bio je i selektor Iraka, a posljednje dvije sezone osvajao šampionsku titulu Kosova sa ekipom Golden Eagle Ylli.

Top Komentari

Vrbaski
Traze od Bosnica spisak? Pa covjek je vec jednom poslao spisak ali mu je Colan prekrizio igraca. Bezobrazluk cisti.
6 0
King_Kenny
...konacno da se u reprezentaciji nesto pitaju nasi bivsi igraci...sve to iz saveza treba pocistiti i dovesti nase legende...sramota je da u savezu nema mjesta za jednog Lerica koji razvozi hljeb iz pekare,jednog Dzevdu Alihodzica,Nenu Markovica,Ovcinu i druge koji su medju prvima obukli dres ove drzave...
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi