Navijači Partizana mole Marija Hezonju, on sigurno napušta Real, zna se pravi razlog zašto odlazi

Nadaju mu se u Beogradu, ali njegova naredna destinacija je Atina

Navijači Partizana mole Marija Hezonju, on sigurno napušta Real, zna se pravi razlog zašto odlazi

E. Čaušević

Hrvatski košarkaš Mario Hezonja na kraju sezone će najvjerovatnije napustiti Real Madrid i potpisati za Panathinaikos, a španski mediji tvrde da novac nije ključni razlog zašto seli u Grčku, te da se iza svega krije druga priča.

Hezonja je s kraljevskim klubom već osvojio skoro sve što je mogao i spreman je za novi izazov u svojoj karijeri.

Čelnici Real Madrida žele da hrvatski košarkaš ostane u ovom klubu, te su mu već u dva navrata nudili produženje saradnje, ali je Hezonja to odbio.

Već sada je čini se jasno da ćemo Hezonju od naredne sezone gledati u dresu još jednog velikana, a to je grčki Panathinaikos.

Špekuliše se da je Hezonja sve dogovorio s grčkim klubom gdje će navodno po sezoni zarađivati čak dva miliona eura što je neuporedivo više od onoga koliko je imao u Realu, te koliko su mu Kraljevi nudili u novom ugovoru.

Iako se u posljednje vrijeme najviše pisalo o tome da je Hezonja odlučio da ide u Panathinaikos zbog novca i da tu ponudu nije mogao odbiti sada ugledna Marca tvrdi da postoji totalno drugi razlog.

Oglasi

Novac nije bio presudan u odluci koju je Hezonja donio jer je on i u Realu bio zadovoljan svojim primanjima, no Hrvat je na kraju razmišljao čisto iz sportskog ugla.

Glavni razlog što Hezonja ide u Panathinaikos je minutaža. Iz grčkog kluba su mu obećali da će imati znatno veću minutažu i važniju ulogu u ekipi nego što je to u Real Madridu.

Zbog činjenice da Real u ekipi ima zaista veliki broj sjajnih igrača minutaža Hezonje varira od utakmice do utakmice, te nema neki standardni prosjek.

Hezonja je svjestan kakva je konkurencija u Real Madridu i da Chus Mateo jednostavno nema izbora osim da rotira igrače. Zbog toga nije zadovoljan minutažom, te smatra da će u Panathinaikosu biti druga priča.

Oglasi

Hrvatski košarkaš je na kraju odluku da ide u Panathinaikos donio isključivo zbog minutaže i statusa koji će imati u grčkom klubu u odnosu na onaj u Realu. Jasno je da ni novčana strana nije zanemariva, ali Marca navodi da to nije bilo ono što je presudilo.

Hezonja je već ranije nosio dres Panathinaikosa u sezoni 2020/21. i zna šta ga očekuje u Atini. Sigurno da će ovaj 28-godišnjak za Pao biti ogromno pojačanje, a da li je donio dobru odluku ostaje nam da vidimo.

Navijači Partizana zovu Hezonju da dođe u Beograd

Čak je bilo špekulacija da bi Hezonja mogao potpisati za beogradski Partizan gdje ima sjajan odnos s navijačima, ali sada je već jasno da do tog transfera neće doći ovog ljeta.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Navijači Partizana već danima ga mole na društvenim mrežama da dođe u beogradski klub, no od toga nema ništa. Dogovor s Panathinaikosom je postignut i isti bi trebao biti ozvaničen na kraju sezone.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

stranputica
Pa dobro nije baš toliko glup da ide u Mordor....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi