Iz jednog u drugog velikana: Mario Hezonja od naredne sezone ima novi klub?

Dobio je sjajnu ponudu

Iz jednog u drugog velikana: Mario Hezonja od naredne sezone ima novi klub?

Edmir Škorić

Hrvatski košarkaški reprezentativac Mario Hezonja mogao bi na kraju sezone napustiti Real Madrid, pošto je dobio sjajnu ponudu.r

Hezonja je u Real stigao 2022. godine iz UNICS Kazana, ali mu ugovor s Kraljevima ističe na kraju aktuelne sezone.

Iako igra sjajno u dresu Reala, grčki mediji pišu da ga pokušava dovesti Panathinaikos za koji je već igrao 2020. i 2021. godne. Grvi mu nude trogodišnji ugovor vrijedan dva miliona eura po sezoni.

Real želi da zadrži Hrvata, ali nije spreman da mu da platu koju nudi Panata. S grčkim velikanom ima poseban odnos i uvijek je imao toplu dobrodošlicu kada bi s Realom dolazio u Atinu.

Također, on sam je tamošnjem novinaru Giorgosu Kyriakidisu poručio kako bi volio opet igrati za Panathinaikos. Uz ova dva kluba, Hezonja je igrao za Barcelonu te NBA timove Orlando Magic, New York Knickse, Portland Trail Blazerse i Memphis Grizzliese.

Oglasi

Saigrač Džanana Muse ove sezone ima 25 nastupa u Euroligi i na prosjeku je 13 poena, 4,4 skoka i 0,6 asistencija. U ACB ligi Španije ima prosjek od 11,5 poena, 4,5 skokova i 1,2 asistencije.

Sjajnog košarkaša, koji je briljirao za Hrvatsku prije nekoliko dana u pobjedi nad Kiprom u kvalifikacijama za Eurobasket, odavno žele i u beogradskom Partizanu. Mario je deklasirani navijač crno-bijelih, ali za sada ne djeluje kao realna mogućnost da ode u Beograd.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Upravo je bivši bh. selektor Aco Petrović nedavno rekao da bi Hezonju rado doveo u Partizan uz još dva košarkaša.

"Sada je vrijeme da neko u tim klubovima razmišlja šta i kako dalje, bez obzira šta će se dešavati. Recimo, da sam na mjestu Partizana, ovog trenutka bih 'zatvorio' trojicu igrača. Vanju Marinkovića, Vladimira Lučića i Marija Hezonju", poručio je Petrović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi