Stigle su loše vijesti iz KSBiH, ostaje nada da će nam FIBA olakšati

Halilović mora na pauzu

Stigle su loše vijesti iz KSBiH, ostaje nada da će nam FIBA olakšati

E. Škorić

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je poražena od Litvanije u punom tuzlanskom Mejdanu.

Bh. košarkaši izgubili su sa 78:77 na početku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a sada bi trebalo da gostujemo Litvancima, no zbog ruske invazije na Ukrajinu i odluke baltičkih zemalja da proglase vanredno stanje, upitno je odigravanje iste.

KSBiH je u petak ujutro povukao konkretan potez te je od FIBA-e zatražio odgađanje utakmice između BiH i Litvanije koja je planirana za nedjelju, 27. februara.

"U saglasnosti sa stručnim štabom i igračima, donijeli smo odluku da reprezentacija BiH ne putuje jutros zajedno za selekcijom Litvanije čarterom u Vilnius, kako je prvobitno planirano. Smatramo da je stanje u tom dijelu Evrope, najblaže govoreći, veoma zabrinjavajuće", rekao je generalni sekretar Amer Čolan.

U slučaju da FIBA bude imala razumijevanje i udovolji našim zahtjevima, tražit će se novi termin za odigravanje meča.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

To bi nam itekako odgovaralo s obzirom na povredu kapitena Miralema Halilovića, koji je istegao ligamente i on će pauzirati dvije sedmice.

Halilović bio morao propustiti važno gostovanje Litvancima ako bi se utakmica igrala prema planiranom u nedjelju, tako da se svi nadamo da će FIBA odgoditi utakmicu.

Top Komentari

Kiss
Realno trebali bi odgoditi,sretno
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi