Vijesti iz Denvera pokazuju koliku moć ima Nikola Jokić
Prva zvijezda Nuggetsa može sve (AP Photo/David Zalubowski)

Poručio je koga želi za saigrača

Vijesti iz Denvera pokazuju koliku moć ima Nikola Jokić

Midhat Šljivak

Srpski košarkaš Nikola Jokić jedna je od najvećih košarkaških zvijezda svijeta, a mnogi 29-godišnjaka smatraju trenutno najboljim na svijetu. U Denveru se sve vrti oko njega i Srbin može sve što poželi.

Nikola Jokić napravio je od Denver Nuggetsa šampionski tim. S ovom ekipom je ispisao historiju i zahvaljujući tome on trenutno ima ogromnu moć unutar ove franšize.

Dokaz tome je činjenica da 'Joker' doslovno bira saigrače s kojima želi igrati. Spomenuo je ime Vasilija Micića, a sada je rukovodstvu tima poručio da angažuje NBA veterana Russella Westbrooka.

"Nikola Jokić iza scene 'gura' ideju da Nuggetsi potpišu Russella Westbrooka", navodi novinar blizak timu iz Colorada Harrison Wind i dodaje:

"Ovo nije prvi put da Jokić želi Russella u Denveru. Westbrook bi treneru Michaelu Maloneu dobio provjerenog veterana koji je jak na lopti, a to je ono što je Nuggetsima trenutno potrebno", navodi Wind.

Oglasi

Prema njegovim navodima Denveru su ostala dva mjesta u rosteru za novu sezonu.

"Nuggetsi imaju dva slobodna mjesta u rosteru. Jedno bi potencijalno zauzeo bek (Russell Westbrook), a vjerujem da je drugo rezervisano za rezervnog centra. Očekujem uskoro informacije ko bi mogao biti centar", istakao je Wind.

Klay Thompson u Dallas Mavericksima

Klay Thompson je nakon 13 godina napustio Golden State Warriorse i potpisao je ugovor s Dallas Mavericksima.

Legendarni 34-godišnji šuter je s timom iz Texasa potpisao ugovor na tri godine i u tom periodu će dobiti 50 miliona dolara.

Tako će Mavsi pored Luke Dončića i Kyrieja Irvinga dobiti još jednu superzvijezdu i provjereno šutersko ime.

Oglasi

Ipak, mnogi smatraju da su najbolji dani Klaya Thompsona iza njega i da neće previše pomoći Mavericksima. Ostaje nam da vidimo kako će se snaći.

Istina je svakako da je u prošloj sezoni Klay imao nešto skromnije procente šuta, no ni Warriorsi kao tim nisu pokazali gotovo ništa.

Thompson je u karijeri na prosjeku od 19.6 poena. Protekla sezona je bila nešto slabija i prosječno je bilježio 17.9 poena uz pad procenata šuta iz igre.

Vidjet ćemo koliko će Thompson pomoći Dončiću i Irvingu koji su prošle sezone odveli Dallas u finale NBA lige gdje su na kraju poraženi od Boston Celticsa s 4-1 u seriji.

Oglasi