Da li se prelazi granica? I Patrijarh Porfirije na treningu Srbije
Foto: KS Srbije (Twitter)

Srbija pred velikim izazovima

Da li se prelazi granica? I Patrijarh Porfirije na treningu Srbije

E. Ganibegović

Košarkaška reprezentacija Srbije sprema se za nove izazove.

U mjesecu augustu čeka ih prijateljski meč sutra protiv Slovenije, zatim DBB Supercup dva dana kasnije protiv Italije, te za kraj mjeseca mečevi protiv Grčke i Turske u kvalifikacijama za Mundobasket.

Nako toga, u septembru mjesecu, reprezentaciju Srbije čeka Eurobasket na kojem se nalazi u grupi s Holandijom, Češkom, Finskom, Izraelom i Poljskom.

Na jednom od treninga ovog tima pojavio se i Patrijarh Porfirije, a o svemu je na društvenim mrežama izvijestio sam KS Srbije.

"Njegova svetost Patrijarh srpski gospodin Porfirije, posjetio je večeras trening reprezentacije Srbije i poželio našem timu mnogo sreće i uspjeha u predstojećim izazovima", objavili su.

Podsjetimo, u posljednjem reprezentativnom prozoru Srbija je razočarala svoje navijače izgubivši prvo od Latvije (66:59), a nakon toga i od Belgije (73:64) u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Inače, Srbija će u narednom periodu imato novog kapitena koji će biti nasljednik Teodosića.

Zanimljivo je da selektor Pešić nije rekao jedno, već dva imena koja će predvoditi tim.

"Kapiteni su određeni, to su Lučić i Bjelica, to je moja želja i želja igrača, oko ovoga drugog ne bih proširivao priču, niko nije bio odstranjen, nije bilo incidenata, nadam se da sam vrlo jasno rekao zbog čega smo se odlučili da idemo u tom pravcu. Mi imamo dva kapitena u ovom momentu", rekao je Pešić.

Top Komentari

ViniJr
Kod nas u BiH se na sva usta govori kako treba razdvojiti vjeru od politike/sporta a gledaj kod kršćana šta se radi, tako su i u agresiji na Bosnu i Hercegovinu blagosiljali oružje kojima je počinjen genocid nad civilnim stanovništvom.
13 0
King_Kenny
...zamislite da kod nas Kavazovic dodje kakvo bi to opste pljuvanje po IZ i reisu bilo...mislim da bi se o tome pisalo mjesec dana,dok je u Srbiji ovo cak i pozeljno...
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi