Adis Bećiragić: Vela havle, rekao sam sve, vjera u Boga mi ne dozvoljava da lažem!

Selektor nakon pobjede protiv Crne Gore

Adis Bećiragić: Vela havle, rekao sam sve, vjera u Boga mi ne dozvoljava da lažem!

E. Oštraković

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine uspjela je ostvariti pobjedu u Mejdanu protiv Crne Gore u okviru kvalifikacija za Mundobasket. Konačan rezultat bio je 74:66 za našu reprezentaciju.

Iako je naša reprezentacija uspjela ostvariti pobjedu, ona nam ne garantuje plasman na Mundobasket, ali šansa u posljednjem kolu koje se igra u nedjelju postoji.

Nakon utakmice na press konferenciji novinarima su se obratili selektor Adis Bećiragić i Amar Gegić.

"Klasična utakmica između dvije ekipe koje su se pripremale dva ili tri dana. Nije bilo mnogo taktike. Imali smo problema, očitih, jer neki igrači ne igraju u klubovima. Roberson nakon zemljotresa u Turskoj nije igrao dugo. Lični nastup nekih igrača bio je mnogo slabiji nego što smo očekivali, ali timski je bilo sjajno", rekao je Bećiragić.

Reket je bio problem, zašto se igralo sa samo 7-8 igrača u rotaciji.

"Vjerujem da su dva visoka igrača Crne Gore mnogo nadmoćnija u odnosu na Ismeta Sejfića i na Topolovića. Tako da smo rizikovali i to je bio razlog. Znam da nisu na ovom nivou da igraju protiv Crne Gore. Dali bi energiju, ali znam da to nije dovoljan kvalitet da igraju protiv igrača protiv kojih se ne mogu boriti Halilović i Kamenjaš", kaže Bećiragić.

Oglasi

Govorio je i o komentaru Miška Ražnatovića.

"Čini mi se kao da mi kažete da lažem. Ja već sto posto ogolio. Pitam se, vela havle, rekao sam sve što treba. Znam Ražnatovića 40 godina, on je jedan od njaboljih na svijetu. Meni je osnovna stvar u životu istina jer je to meni pitanje vjere u Boga. Ja ne lažem. Rekao sam sve, a sve ostalo je pitaj druge. Drugi put pričam jednu te istu priču. Emir nije htio da dođe jer je ljut na mene. Nije mi se htio javiti. Atić je Lola, ali je postavio uslove koji su neprihvatljivi da bi igrao protiv Mađarske. Sve drugo je pokušaj iskrivljivanja. Skupio sam sve ljude, samo da ne budem tu sam. Devet ljudi je bilo tu. Meni ovdje niko ne vjeruje, nemam šta da vam kažem, pitajte doktore. Kažem kako je bilo", rekao je Bećiragić.

Nije bilo dobro, ali nije bilo niti loše.

"Krili smo da je kapiten imao napuknuto rebro. Došao je i rekao da će igrati kad bi umro. Nije trenirao četrnaest dana. Jonh nam ne trenira od zemljotresa. Imamo Kamenjaša koji je zalijepljen na klupu i navija tamo. Mislim da njihov lični performans, Miki sa svojim kako mi to zovemo kiflicama, bilo je dobro.

"Pobjedili smo, a to je najvažnije. Moramo se pripremiti za narednu utakmicu i da se pokušamo kvalifikovati za Mundobasket", Gegić.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Koliko je bilo bitno da se ova atmosfera prenese na narednu utakmicu. Moramo čekati rezultate, ali koliko je bitno da mi budemo pravi u narednoj utakmici.

"Dali smo svoj maksimum i došli smo do pobjede. Možemo mi Crnoj Gori poželiti sreću, ali nadam se da mi idemo na MundoBasket", završio je Gegić.

Top Komentari

epa
Sama činjenica da ti vrabaca igra citavu utakmicu a recimo campara mali ne odigra n minute ni u jednoj utakmici pa on čemu pričamo što ga onda zoveš da popunis broj... ista je situacija i sa Emirom što će.dolaziti i djaba sjediti ispravan potez igraca 100%... sve je počelo nakaradno kada su Bosnic i Teletovic digli ruke... Ponašamo se kao da smo.amerika da imamo igaca na izvoz. Ako je ono naše trenutno najbolje bolje ugasiti reprezentaciju..
3 2
Ajax11
Tako je Adise , reci im !
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi